ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ NOVA.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ NOVA.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το πογκρόμ απολύσεων, απειλών ή εξαναγκασμών σε παραίτηση συναδέλφων, μελών του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ. Τελευταίο θύμα, χτες, η συνάδελφος Φωτεινή Παπαγεωργίου, επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της NOVA  η οποία απομακρύνθηκε αιφνιδιαστικά από τη συνδρομητική τηλεόραση επειδή αρνήθηκε να συνηγορήσει σε απολύσεις συναδέλφων της και να νομιμοποιήσει την αυθαιρεσία της εργοδοσίας.

Στο κατάλογο των απολύσεων της  NOVA έχουν ήδη περιληφθεί ο Βαγγέλης Μπραουδάκης και ο Μανώλης Δράκος και πριν από λίγες ημέρες, ο Σάββας Λιβάνιος, πρώην εκλεγμένος εκπρόσωπος στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Με την μορφή της δήθεν περικοπής δαπανών και της μείωσης αποδοχών οι εργοδότες συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους, ρίχνοντας στην περιπέτεια της ανεργίας και της ανέχειας επαγγελματίες με οικογενειακές και  άλλες υποχρεώσεις, σε ένα ανοχύρωτο από κάθε πλευρά εργασιακό τοπίο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών συμμεριζόμενο το δράμα των συναδέλφων μας, στηρίζει ανεπιφύλακτα κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ για ανάκληση των άδικων και προκλητικά αυτών «αποκεφαλισμών» και συμπεριφορών που παίρνουν τελευταία την μορφή χιονοστιβάδας.

                         Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΦΙΛΑΘΛΟ- ΑΥΡΙΑΝΗ

                            ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ.

Το Δ.Σ του ΠΣΑΤ τάσσεται ανεπιφύλακτα επίσης στο πλευρό του συνδικαλιστικού μας φορέα της ΕΣΗΕΑ στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων στις εφημερίδες ΦΙΛΑΘΛΟΣ, ΑΥΡΙΑΝΗ καθώς και στον Όμιλο Αλαφούζου, για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών, συνηγορεί στην ικανοποίηση των αιτημάτων των συναδέλφων που είναι μεταξύ άλλων η πιστή εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των οφειλών, η άμεση καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και άλλων επιδομάτων, που επί μήνες  καθυστερεί παράνομα το συγκρότημα Κουρή.

Τέλος καλεί όλους τους συναδέλφους να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο της ΕΣΗΕΑ και του Διασωματειακού για αγωνιστική και δυναμική κινητοποίηση, προκειμένου να μην περάσει και να μην επικρατήσει η αντεργατική τακτική της εργοδοσίας και των εκφραστών της.

Περισσότερα άρθρα