Μια Νέα Πρωτοβουλία των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών  Η Ημερίδα «Αθλητές με Αναπηρία και ο ρόλος των ΜΜΕ»

Μια Νέα Πρωτοβουλία των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών Η Ημερίδα «Αθλητές με Αναπηρία και ο ρόλος των ΜΜΕ»

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Αύριο στο ΟΑΚΑ με συμμετοχή και παραολυμπιονικών

Μια νέα πρωτοβουλία των Ελλήνων Αθλητικών Συντακτών αποτελεί η πολύ ενδιαφέρουσα  ημερίδα με θέμα «Αθλητές με αναπηρία και ο ρόλος των ΜΜΕ» που διοργανώνεται την Πέμπτη 6 Ιουλίου (11.00-13.30) στην αίθουσα Τύπου του Κεντρικού Σταδίου του ΟΑΚΑ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.  Ομιλητές είναι παραολυμπιονίκες, δημοσιογραφοι, μέλη του ΠΣΑΤ και  στελέχη του παρολυμπιακού κινήματος.

«Στόχος αυτής της ημερίδας και άλλων που θα επακολουθήσουν θα είναι η ανάδειξη  των κύριων πτυχών της ζωής και των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, όπως είναι το δικαίωμα της πρόσβασης στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό, αλλά και της αξιοπρεπούς προβολής τους από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ο οποίος υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες του συνδέσμου  τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη στην «πρώτη σελίδα» των Παραολυμπιονικών και την ενημέρωση των αθλητικών δημοσιογράφων σχετικά  με τη σωστή προσέγγιση των θεμάτων που αφορούν στους αθλητές με αναπηρία».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της ΕΠΕ Γιώργος Καπελλάκης, εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων, φορέων ΑμεΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Την παρουσίαση θα κάνουν οι Βαγγέλης Ιωάννου (Α΄αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ) και Γιώργος Τριανταφυλλίδης (μέλος του ΔΣ ΠΣΑΤ).

Με απόφαση του ΔΣ του ΠΣΑΤ θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον Αθλητισμό και την Κοινωνία οι δημοσιογράφοι Γιώργος Αρκουλής, Πέτρος  Μπακατσέλος και Νίκος Φύριος καθώς και ο μικρός Γιάννης Παπαστεφανάκης ο οποίος στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΚ-ΠΑΟΚ έστειλε σημαντικά μηνύματα για τον αθλητισμό και τη ζωή.

Επίσης θα τιμηθεί  ο Σπύρος Τσάμης για τις ουσιαστικές δημόσιες  παρεμβάσεις του  τα τελευταία 25 χρόνια για τους τομείς νοσηλείας, αποκατάστασης, κοινωνικής επανένταξης, μεταξύ άλλων και για προσβάσιμες εξέδρες στα γήπεδα.

Οι ομιλητές και το πρόγραμμα της ημερίδα η οποία θα καλυφθεί απευθείας μέσω live streaming από το κανάλι του ΠΣΑΤ στο  ΥouΤube: https://www.youtube.com/live/2kSPaacu_4A?feature=share

11:00-11:30    Καλωσόρισμα του προέδρου του ΠΣΑΤ Γιάννη Θεοδωρακόπουλου

                        και του προέδρου της ΕΠΕ Γιώργου Καπελλάκη

                        Χαιρετισμοί

11:30 – 13:00 : Εισηγήσεις 

  • Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα, «Πρέσβειρα» των Αθλητών με Αναπηρία – Α’ αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ – Δημοσιογράφος ΕΡΤ: «Ο Σημαντικός ρόλος των ΜΜΕ στην εποχή της Συμπερίληψης – ΑμεΑ σε πρώτο πλάνο»
  • Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών
  • Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας: «Αθλητές με Αναπηρία και Media Training: για μια διέξοδο των αθλητών και μετά το τέλος της καριέρας τους»
  • Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Παραολυμπιονίκης
  • Βασίλης Σκουντής, Δημοσιογράφος Sport24.gr: «MME και Αθλητές με Αναπηρία: να κάνουμε ένα βήμα μπροστά»
  • Χρυσή Μόρφη, Παραολυμπιονίκης και μέλος της Εθνικής Ομάδας Μπότσια «Σύγχρονη απεικόνιση των Αθλητών με Αναπηρία στα ελληνικά ΜΜΕ»
  • Έλβη Μιχαηλίδου, Δημοσιογράφος Open T.V. «Αθλητές με Αναπηρία και αθλητισμός: μερικά απλά πράγματα»
  • Θάνος Σαρρής,  Διευθυντής Gazzetta.gr : «Αθλητές με Αναπηρία και Digital Media»
  • Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Παραολυμπιονίκης, Φυσίατρος, Αρχηγός Αποστολής Παρίσι 2024, Μέλος Ολομέλειας ΕΠΕ: «Παρίσι 2024 – Η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες»
  • Σάκης Κωστάρης, Παραολυμπιονίκης, M.Mgt. Sport Management UTS Sydney, Απόφοιτος Σχολής EMME Παν. Αθηνών Διευθυντής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, «Παραολυμπιακοί Αγώνες και ΜΜΕ – Ιστορική αναδρομή Χρήση σωστής ορολογίας»
  • Βασίλης Καλύβας Phd ΣΕΦΑΑ Αθηνών, Μ.Α. McGill University, Επιστημονικός Σύμβουλος Παραολυμπιακών Αθλημάτων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων – Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής: «Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες – Περισσότερες Ομοιότητες παρά διαφορές»

Περισσότερα άρθρα