ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΡΑΚΕΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ

ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΡΑΚΕΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Αυτή τη φορά δεν κάλυψαν ένα γεγονός ως δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, τεχνικοί ή με άλλη ιδιότητα…Αυτή τη φορά ήταν οι ίδιοι πρωταγωνιστές! Σε αθλητική εκδήλωση! Στο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης για εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με συνδιοργανωτές την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών. Και το απόλαυσαν! Το χάρηκαν με την ψυχή τους! Για περισσότερες από πέντε ώρες ψυχαγωγήθηκαν ιδανικά με μία σειρά από αγώνες, θυμήθηκαν τη χαλαρή ή πιο έντονη σχέση τους με τη μικρή ρακέτα και παράλληλα γνώρισαν καλύτερα ένα άθλημα, που γι’ άλλη μία φορά επιβεβαίωσε το πόσο δημοφιλές είναι! Οι 58 συμμετέχοντες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το φαληρικό στάδιο, από τη μεριά τους η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και ο Π.Σ.Α.Τ. ευχαρίστησαν για την ανταπόκριση και άπαντες ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για την επόμενη σεζόν! 

Το ατομικό πρωτάθλημα περιλάμβανε τρεις κατηγορίες και κατέστη εφικτό να διεξαχθούν κανονικά όλες, παρότι καταγράφηκαν τελικά πολλές απουσίες σε σχέση με τις δηλώσεις συμμετοχής. Την πιο έντονη παρουσία είχε φυσικά η απλή κατηγορία των ανδρών (υπήρξε συμμετοχή ακόμα και από την Κρήτη). Στην πρώτη φάση σχηματίστηκαν 16 γκρουπ των 3ων αθλητών και αργότερα ταμπλό των «32», που έφτασε ως τον τελικό με νοκ άουτ ματς. Ένα «πουλ» των 4ων έγινε στις γυναίκες και στη συνέχεια νοκ άουτ με ημιτελικά και τελικό, ενώ στην ειδική κατηγορία για τους νυν και πρώην αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης δημιουργήθηκαν δύο γκρουπ των 3ων αθλητών και στην τελική φάση ταμπλό των «8» με δύο ματς bye.

«Η σημαντική ανταπόκριση κίνητρο για να γίνει ξανά το πρωτάθλημα», τόνισαν ΕΦΟΕΠΑ και ΠΣΑΤ. Τα αποτελέσματα ήταν φυσικά δευτερευούσης σημασίας για κάθε αγωνιζόμενο/η. Η ουσία ήταν να ευχαριστηθεί τη συμμετοχή του κάθε αθλούμενος/η και να ξεφύγει, για λίγο έστω, από την πίεση της δουλειάς παίζοντας πινγκ πονγκ. Ο σκοπός επετεύχθη και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. «Βλέπουμε σημαντική ανταπόκριση, βλέπουμε μεγάλη διάθεση, αλλά και ικανοποιητικό αγωνιστικό επίπεδο από τους ανθρώπους του Τύπου, που ασχολούνται σε επίπεδο ψυχαγωγίας με το άθλημα. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο για μας, που αποφασίσαμε τη διεξαγωγή αυτού του πρωταθλήματος στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζουμε και μας δίνει το κίνητρο να ξανακάνουμε και την επόμενη χρονιά τη διοργάνωση», τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ενώ ο β΄αντιπρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ. Αντώνης Αντωνόπουλος επισήμανε: «Δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόταση της ομοσπονδίας για τη συνδιοργάνωση αυτού του πρωταθλήματος και το συνολικό αποτέλεσμα μάς συγκινεί. Θεωρώ ότι όλοι χάρηκαν τη συμμετοχή τους, τη σωστή οργάνωση και την όλη διαδικασία. Τα μηνύματα των συναδέλφων είναι να καθιερωθεί αυτό το τουρνουά και πλέον ο ΠΣΑΤ, που πρώτη φορά επιχείρησε κάτι τέτοιο, κάνει σκοπό του να βοηθήσει σε ανάλογες δραστηριότητες και σε άλλα αθλήματα». 

«Εξαιρετική πρωτοβουλία, ήταν μια θαυμάσια ψυχαγωγία για όλους μας». Ο γνωστός παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος ήταν πραγματικά απολαυστικός. Όχι μόνο γιατί φανέρωσε ικανότητες και στο πινγκ πονγκ, αλλά και γιατί έδειχνε εύστοχα σε κάθε ευκαιρία το αναμφισβήτητο χιούμορ του, ενώ πήρε…τόσο σοβαρά τον ξεχωριστό ρόλο, που είχε σαν προσωπικό κόουτς τον φίλο του πρώην πρωταθλητή Ελλάδας ανδρών και νυν προπονητή Γιάννη Κορδούτη! «Ευτυχώς που μου δίνει τις σωστές οδηγίες ο Γιάννης και προχωρώ. Ο στόχος μου είναι φυσικά η κούπα, αφού έχω μια χαρά σχέση με τη ρακέτα του πινγκ πονγκ», δήλωσε μετά την πρόκρισή του στον γύρο των «32» και συμπλήρωσε: «Για να μιλήσουμε σοβαρά όμως, πρόκειται για μία πολύ καλή προσπάθεια, η οποία νομίζω πως αρέσει σε όλους. Ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και κάνουμε σωματική άσκηση με ένα άθλημα, που έχει έντονα χαρακτηριστικά παιχνιδιού και απολαμβάνει την τεράστια απήχηση και σε ερασιτεχνικό επίπεδο».

Τα σχόλια των συμμετεχόντων ήταν εγκωμιαστικά και αποτέλεσαν την καλύτερη επιβράβευση για τους διοργανωτές: «Εξαιρετική πρωτοβουλία. Χαρήκαμε ιδιαίτερα τη συμμετοχή μας, παθιαστήκαμε, ιδρώσαμε, γελάσαμε, ήταν μία ξεχωριστή και πολύ όμορφη αθλητική ενασχόληση για μας. Πρέπει οπωσδήποτε να καθιερωθεί αυτό το τουρνουά». 

Νωρίς το μεσημέρι η αγωνιστική ροή διακόπηκε για δύο προγραμματισμένες βραβεύσεις. Ο Π.Σ.Α.Τ. απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Καλλίνικο Κρεάνγκα για την ανεκτίμητη προσφορά του στην επιτραπέζια αντισφαίριση και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, όπως και στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το έργο της. Ο Μανώλης Κολυμπάδης, που δέχτηκε την τιμή εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, ο Αντώνης Αντωνόπουλος (που έκανε την πρώτη απονομή) και ο ειδικός γραμματέας του Π.Σ.Α.Τ. Γιάννης Μαμουζέλος (που έκανε τη δεύτερη, ενώ ήταν και στους συμμετέχοντες) απηύθυναν χαιρετισμό, ευχαρίστησαν όλους τους συντελεστές για την επιτυχία του τουρνουά και στάθηκαν στη σημασία τέτοιων αθλητικών εκδηλώσεων. 

Κρεάνγκα: «Είναι σπουδαίο να δίνεις τέτοιες ευκαιρίες για άθληση»

Αμέσως μετά ο Κρεάνγκα τέθηκε στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου και όχι μόνο για δηλώσεις, αλλά και για παιχνίδι, αφού πήρε ρακέτα κι έπαιξε με όσους εξέφρασαν την σχετική επιθυμία! «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σε ένα τέτοιο τουρνουά. Είναι πραγματικά σημαντικό να δίνεις τέτοιες ευκαιρίες για άθληση και ευγενή άμιλλα σε εργαζόμενους. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι οι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης και όπως καταλαβαίνω από τα χαμόγελα, αλλά και την ένταση στα πρόσωπά τους, πραγματικά έχουν ενθουσιαστεί με την εμπειρία». 

Τους αγώνες κάλυψε με ρεπορτάζ τηλεοπτικό συνεργείο του Novasports και θα δείξει το σχετικό θέμα στις αρχές της εβδομάδας.

Οι νικητές των τριών κατηγοριών: Όσον αφορά στους νικητές, στην κατηγορία ανεξαρτήτων ανδρών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο φωτορεπόρτερ Γρηγόρης Βλασσάς. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ τον αθλητικό συντάκτη Θέμη Τόγια. Στις γυναίκες πήρε την πρωτιά η δημοσιογράφος  Έλενα Ερμείδου νικώντας στον τελικό με 3-1 σετ την παλιά αθλήτρια Εύα Αλιανάκη από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Forthnet.

Στην κατηγορία πρώην και νυν αθλητών πρώτευσε ο αθλητικός συντάκτης Γιάννης Φάκαρος. Στον τελικό επικράτησε με 3-0 σετ του Νίκου Λάκατα, συναδέλφου του με την ίδια ιδιότητα.

Πρέπει να γίνει ειδική μνεία στους διαιτητές, που προσήλθαν εθελοντικά στο ΣΕΦ για να συνδράμουν στην προσπάθεια, όπως και σε νεαρούς αθλητές σωματείων, οι οποίοι επίσης βοήθησαν στο κομμάτι της διαιτησίας. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική! Επίσης, η ομοσπονδία πρόσφερε στους αθλούμενους και τους διαιτητές από ένα μικρό δώρο, που είχε ως θέμα το πινγκ πονγκ, αλλά κι ένα αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους, ενώ στο πλαίσιο του εορταστικού κλίματος έπαιζε από το μεγάφωνο μουσική μέχρι την έναρξη των αγώνων. Από τη διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παρέστησαν ακόμα ο β΄αντιπρόεδρος Κώστας Μάκρας, ο γενικός γραμματέας Δημοσθένης Μεσσήνης και το μέλος Γεώργιος Τσόπελας, ο οποίος μαζί με την προϊσταμένη διοικητικών υπηρεσιών της ομοσπονδίας Στέλλα Νικολουδάκη ανέλαβαν τη γραμματεία.

Όλοι οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία ήταν οι εξής:

Κατηγορία ανδρών:

1. Γρηγόρης Βλασσάς             Φωτορεπόρτερ

2. Θέμης Τόγιας                      Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε.

3. Νίκος Κουλούρης               Novasports

-. Θάνος Μπλούνας                 ΕΡΑ ΣΠΟΡ

Κατηγορία γυναικών:

1. Ελένα Ερμείδου                  Eφημερίδα «Next deal.gr»

2. Εύα Αλιανάκη                     Forthnet Media Holdings

3. Εύα Σεϊντή                          Περιοδικό «Psychologies»

-. Ασπασία Βελονάκη             Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε.

Κατηγορία πρώην και νυν αθλητών πινγκ πονγκ:

1. Γιάννης Φάκαρος                Novasports

2. Νίκος Λάκατας                    Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε.

3. Θανάσης Χειμωνάς             Εφημερίδα «Τα Νέα»

-. Πέτρος Γαβριήλ                   Τοπική εφημερίδα «ΦΕΣ Κάντζα»

Περισσότερα άρθρα