Εκπαιδευτική Συνεργασία του ΠΣΑΤ με το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF

Εκπαιδευτική Συνεργασία του ΠΣΑΤ με το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας (Κολλέγιο IdEF) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την προαγωγή του εκπαιδευτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, τη συμβολή των συμβαλλόμενων στην ανάπτυξη των κοινωνιών σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και την ανάπτυξη ευρύτερων επιμορφωτικών και ερευνητικών συμπράξεων.

Παροχή υποτροφιών: Ως ειδικός στόχος τέθηκε η χορήγηση −από μέρους του IdEF− δύο (2) υποτροφιών ανά ακαδημαϊκό έτος σε φοιτητές/φοιτήτριες του Προγράμματος προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών Σπουδών της σχολής Νομικών Επιστημών ή της σχολής Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ), οι οποίοι/ες είναι μέλη (ήτοι δημοσιογράφοι) του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Η διαδικασία καθώς και τα κριτήρια χορήγησης της υποτροφίας καθορίζονται από κοινού από τον ΠΣΑΤ και το IdEF. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο www.idef.gr.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών του IDEF, παρακαλούνται να στείλουν σχετικό email στο [email protected], έως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ θα συλλέξει τις δηλώσεις συμμετοχής και θα επιλέξει, έπειτα από κλήρωση, τους δύο επιλαχόντες.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΣΑΤ-IdeF

Οι ενδεικτικές δράσεις που συμφωνήθηκαν μεταξύ ΠΣΑΤ και IdeF είναι οι ακόλουθες:

1) Παροχή υποτροφιών φοίτησης στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, που παρέχει το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord στην Ελλάδα, σε σύμπραξη με το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF.

2) Παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης, τα οποία θα προσφέρονται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του IdEF σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του.

3) Συνδιοργάνωση πολιτιστικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων: ημερίδες, διαλέξεις, σεμινάρια, εκθέσεις, αφιερώματα κ.ά.

4) Ενίσχυση της συνεργασίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, μέσω της δικτύωσης των συμβαλλoμένων, τηρουμένων των κανόνων που αφορούν στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

5) Υποβολή κοινών δημοσιεύσεων.

6) Συνεργασία σε ζητήματα αξιοποίησης πολιτιστικού έργου προς άμεσο όφελος της κοινωνίας και ανταλλαγή καλών πρακτικών στρατηγικής συνεργασιών με τοπικές κοινότητες, περιφερειακούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς.

Περισσότερα άρθρα