Αρχίζει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου το 11ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία

Αρχίζει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου το 11ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Όλα έτοιμα για το 11ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, οι οποίες ξεκινούν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), στην Αρχαία Ολυμπία, εκεί που 2.800 χρόνια πριν, ο ελληνικός πολιτισμός μετέτρεψε την αθλητική ιδέα σε πανανθρώπινη αξία και γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εισηγητές στο Διεθνές Συνέδριο, του οποίου το πρόγραμμα είναι υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου, θα είναι και φέτος πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του αθλητισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη ομοσπονδιών και βέβαια αθλητικοί συντάκτες.

Οι κύριες θεματικές ενότητες του Αθλητικού Συνεδρίου είναι οι εξής:

  1. Η «εισβολή» της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή του ανθρώπου, αλλά και στη δημοσιογραφία.
  2. Τα ισχυρά μηνύματα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Επίσης, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την αθλητική δημοσιογραφία στην Ελλάδα κατά την εποχή των new media, τον αθλητισμό στη σημερινή εποχή, τις δομικές αλλαγές στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, τον κόσμο του ποδοσφαίρου σε τρία διαφορετικά επίπεδα, το ευρωπαϊκό μπάσκετ του μέλλοντος και τις προεκτάσεις του αθλητισμού στην κοινωνία.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο διαδικτυακά, μπορούν να συνδεθούν στα παρακάτω link:

11ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία | Ημέρα 1η (04/10/2024)
https://www.youtube.com/live/rJj8x_VLFJQ
11ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία | Ημέρα 2η (05/10/2024)
https://www.youtube.com/live/9ZnlXYhjIyg

  • Το 11ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του ΠΣΑΤ διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Χορηγοί του Συνεδρίου είναι η εταιρία επάθλων «Hercules», οι σχολές ανώτερης εκπαιδευτικής κατάρτισης «ΣΑΕΚ Άλφα», η  αθλητική ιστοσελίδα «betarades.gr», οι εταιρίες «Bakalaros group», «Hatzilazarou group», «Palaplast», «Άρσις» και η αεροπορική εταιρία «Aegean Air». Χορηγοί επικοινωνίας είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Πρακτορείο FM 104.9 και η «netway».

 

 

Περισσότερα άρθρα