Ο φωτορεπόρτερ Βασίλης Κουτρουμάνος, μίλησε για τις εμπειρίες του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο φωτορεπόρτερ Βασίλης Κουτρουμάνος, μίλησε για τις εμπειρίες του στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Στην ενότητα «Ολυμπιακοί Αγώνες», ο συντονιστής αναπληρωτής ταμίας του ΠΣΑΤ Αντώνης Παπουτσάκης, έδωσε τον λόγο στον φωτορεπόρτερ και μέλος του Συνδέσμου Βασίλη Κουτρουμάνο, ο οποίος τόνισε:

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η αγάπη για τη δουλειά. Οι αγώνες είναι συναισθήματα και αν δεν αγαπάς και δεν συγκινείσαι, αυτό δεν περνά σε αυτό που κάνεις. Από το 1986 που ξεκίνησα στον χώρο, είμαι freelancer. Αυτό έχει τα καλά του, γιατί έτσι μπορείς να επιλέγεις εσύ τις θα τραβάς χωρίς λογοκρισία, έχει όμως και τα αρνητικά του, αφού δεν βρίσκομαι κάτω από τη σκέπη ενός πρακτορείου. Έτσι επωμίζομαι όλα τα έξοδα. Για να φτάσω στο σημείο να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, έχω ξοδέψει περισσότερα χρήματα από όσα έχω βγάλει. Ιδίως η μετάβασή μου στο Ρίο ήταν ασύλληπτο εγχείρημα. Έφτασα στη Βραζιλία, χωρίς να ξέρω πού θα πάω ή πού θα κοιμηθώ. Κυριολεκτικά μία μέρα πριν το ταξίδι, βρέθηκε ένας ξάδερφος της μητέρας μου, ο οποίος είχε μεταναστεύσει στο Ρίο 50 χρόνια πριν και για καλή μου τύχη, έμενε δύο στενά πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου διεξάγονταν οι Αγώνες. Την πρώτη μέρα, με πήγε ο ξάδερφος μου στο στάδιο, όπως πηγαίνει η μητέρα το παιδί πρώτη μέρα σχολείο. Δεν ήξερα αγγλικά, δεν είχα βραζιλιάνικα κέρματα, δεν είχα πιστωτικές και όλη μέρα έμεινα στο στάδιο χωρίς-ούτε καν- νερό. Την επόμενη  μέρα με φρόντισε ο ξάδερφος με σάντουιτς και νερά και φρόντισα κι εγώ με τη σειρά μου τους συναδέλφους.

Για να φτάσω εδώ, οφείλω ευχαριστίες σε φίλους συναδέλφους που δεν με άφησαν ποτέ μόνο. Ο Γιάννης Λαμπίρης, στους Ολυμπιακούς του Τόκιο που δεν κατάφερα να παραστώ, έβγαλε φωτογραφία με τον –υποψήφιο για μετάλλιο – Στέφανο Ντούσκο. Τη στιγμή εκείνη του έστειλα τη φωτό που τον είχα τραβήξει στο Ρίο και του ζήτησα να με συνδέσει με το Τόκιο. Όντως το έκανε με ένα πολύ όμορφο σχόλιο για το οποίο τον ευχαριστώ.

Φωτογράφος δεν είναι ο αγοραστής ενός μηχανήματος. Είναι εκείνος που ξέρει να ρυθμίζει το φως, να βάζει την εικόνα σε κάδρο. Ο φωτορεπόρτερ είναι αδικημένος. Πολλές φορές αδικεί ο ίδιος τον εαυτό του και τη δουλειά του. Άλλες φορές τον αδικούν οι γύρω, γιατί θα έπρεπε να πληρώνεται αδρά για τη σκληρή του εργασία.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν την Παρασκευή 21 Μαρτίου με τις ενότητες για τον Αθλητικό Τουρισμό και την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον Αθλητισμό.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι ο Δήμος Γορτυνίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το Συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Μεγάλοι Χορηγοί είναι οι Stoiximan+21 και Volton, χορηγοί οι «Λουξ», «ΣΑΕΚ Άλφα», «CPO Greece»,  «Κεντρική Κλινική Αθηνών», Γαλλικό κολλέγιο IdEF, «Hercules Group», «H Hotels Collection»,  «Bakalaros Group» και «Delousil».

Οι εργασίες του συνεδρίου μεταδίδονται σε live streaming με την υποστήριξη του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αποτελεί χορηγό επικοινωνίας της εκδήλωσης μαζί με το «Action 24» και το «Netway».

 -Φωτογραφικό υλικό από τον φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνο

 

Περισσότερα άρθρα