Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τον πρόωρο χαμό του Δημήτρη Γουσίδη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από πολύ σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο.
Εμβληματική προσωπικότητα της δημοσιογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ιστορικός πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών στην νεότερη διαδρομή της (1998-2008), ο Δημήτρης Γουσίδης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και φοίτησε στο τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά νωρίς τον απορρόφησε η δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε αποκλειστικά.
Διηύθυνε επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες το Γραφείο Βόρειας Ελλάδας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ο πρώτος διευθυντής της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, ενώ διατέλεσε διευθυντής της ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος και του τηλεοπτικού καναλιού Mega στη Μακεδονία. Τελευταίος σταθμός στη μακρά δημοσιογραφική διαδρομή του ήταν η διεύθυνση της εφημερίδας Μακεδονία.
Υπήρξε επί δεκαετία μόνιμος συνεργάτης της Σουηδικής Ραδιοφωνίας, ανταποκριτής του UPI και συνεργάτης πολλών ευρωπαϊκών περιοδικών.
Στις πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες του, κορυφαία θέση έχει η πρώτη παγκοσμίως παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων του Μανόλη Ανδρόνικου στη Βεργίνα.
Πραγματοποίησε αποστολές σε περισσότερες από σαράντα χώρες των πέντε ηπείρων, κάλυψε με συστηματικό τρόπο ζητήματα του απόδημου ελληνισμού και ήταν ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που συνάντησε, σε ένα μεγάλο οδοιπορικό, τους πρωταγωνιστές της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου ως πολιτικούς πρόσφυγες στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μετά την πτώση της δικτατορίας στη Ελλάδα το 1974. Εξέδωσε, επίσης, τα βιβλία Όπου ζεις δεν πατρίζεις, Μάρκος Βαφειάδης–μαρτυρίες, Φλογισμένα Βαλκάνια.
Ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ επί πέντε συνεχόμενες θητείες διαμόρφωσε το νεότερο πρόσωπο της Ένωσης κομίζοντας πρωτίστως την αντίληψη της εξωστρέφειας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της σύνδεσης με την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, άνοιξε τον δρόμο για την υποδοχή νέων μελών, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία της Ένωσης σε όλη τη Μακεδονία-Θράκη, πέτυχε την ένταξη της ΕΣΗΕΜ-Θ στην Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και δημιούργησε το Μορφωτικό Ίδρυμά της.
Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ αποχαιρετά με βαθύτατη θλίψη τον άξιο συνάδελφο και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.
Στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί αντιπροσωπεία του Συνδέσμου.
- Ø Η κηδεία του Δημήτρη Γουσίδη θα γίνει αύριο, Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 17.30 από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.