Κολύμβηση: Γκολομέεφ 24ος με 22.62 στα 50ελ., Βουρνά 34η με 27.49 στα 50πετ.

Κολύμβηση: Γκολομέεφ 24ος με 22.62 στα 50ελ., Βουρνά 34η με 27.49 στα 50πετ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Βαρκελώνη: Αποστολή ΠΣΑΤ (Μ. Τσίλκος)

 “Πολύ ωραία εμπειρία η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο”, είπε ο Γκολομέεφ.

 “Η αποχή μου από τις προπονήσεις για ένα τετράμηνο, λόγω τραυματισμού, με άφησε πίσω αγωνιστικά κι αυτό μου στοίχισε πολύ” είπε η Βουρνά.

Έξω και πέρα από την τυπική συμμετοχή τους στο 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης της Βαρκελώνης, ο Κριστιάν Γκολομέεφ και η Κρυστέλ Βουρνά μπορεί να μην πέτυχαν κάτι αξιόλογο (βελτίωση επίδοσης ή πρόκριση σε ημιτελικό), αλλά πάνω απ’ όλα χάρηκαν την παρουσία τους σε μια μεγάλη διοργάνωση, γεμίζοντας με εμπειρίες και παραστάσεις για ενα καλυτερο δικό τους αύριο στον χώρο που μετέχουν κι αγωνίζονται.

Ο 20χρονος Κριστιάν Γκολομέεφ, που ήρθε εδώ περισσότερο για την εμπειρία και λιγότερο για τη οποία διάκριση, σε ένα δύσκολο, λόγω συμμετοχών πολλών μεγάλων αθλητών, αλλα κι ανοιχτό για ολα αγώνισμα, όπως ειναι το 50αρι ελεύθερο, – έκανε την προσπάθειά του και με 22.62 ήταν 7ος στην ταχύτερη σειρά, για να μείνει στην 24η θέση της γενικής κατάταξης. Είχε έρθει με φετινή επίδοση 22.19, την οποία αν είχε κάνει, έστω και 22.20, θα ήταν στον μικρό τελικό.

Έπεσε μάλιστα και στην πιο δυνατή κούρσα, την 11η, όπου μετείχαν ο κορυφαίος του κόσμου φέτος και Ολυμπιονίκης Φλοραν Μανοντου (ναι ο αδερφός της περίφημης Λορ Μανοντου, αλλα ειναι εξίσου διάσημος πλέον και πρωταγωνιστής) με τα 21.34, που κέρδισε με 21.72, πετυχαίνοντας και την καλύτερη επίδοση απ όλους, ενω τον ακολούθησε στην ίδια κούρσα ο Βραζιλιάνος επίσης Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής και ρεκορντμαν του αγωνίσματος Σεζαρ Σιελο με 21.76 (έχει φέτος 21.57 και για Παγκόσμιο δικό του ρεκορ ειναι 20.91 απο το 2009). Ακόμη,  στην 8η θέση της γενικής κατάταξης, με τον ίδιο χρόνο ήταν δυο ακόμη αστέρια της σειράς του Γκολομεεφ, οι Σιεριγκινι (Βραζιλία) και Τακατς (Ουγγαρία) με 22.01.

Ο Κριστιάν Γκολομέεφ δήωσε μετά τον αγώνα: “Πολύ ωραία εμπειρία η συμμετοχή και μόνο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είναι η πρώτη μου εμφάνιση σε Παγκόσμιο ανδρών (είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Εφήβων του 2011 στο αγώνισμα αυτο κι ασημένιο στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό, ενω ήταν 3ος Μεσογειονικης στην Μερσινα φετος). Σίγουρα το πενηντάρι ειναι ανοιχτή κούρσα για ολα τα πιθανά αποτελέσματα και τις μεγάλες εκπλήξεις, όμως ειναι πολυ δύσκολη γιατι κρίνεται στην λεπτομέρεια, από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Προσωπικά δεν μου βγήκε αυτο που περίμενα, δεν ένιωθα άνετος από την αρχή και σίγουρα ο χρόνος που έκανα δεν με αντιπροσωπεύει καθόλου. Φυσικά, δεν θα σταθώ σε καμια δικαιολογία, έστω κι αν πριν έρθω στη Βαρκελώνη, έμεινα περίπου μια εβδομάδα εκτός προπονήσεων, λόγω μιας ίωσης που με ταλαιπώρησε αρκετά. Για εμάς τους νέους οι συμμετοχές σε τέτοιες μεγάλες συναντήσεις κάνουν καλό, γιατί αποθηκεύουμε εμπειρίες και παραστάσεις για ένα καλύτερο αύριο”.

Η Κρυστελ Βουρνά από την πλευρά της, που μετέχει για 2η φορα σε Παγκόσμιο πρώταθλημα, έκανε και 2ο αγώνισμα εδώ στην Βαρκελωνη, αφού εκτός απο τα 50μ σήμερα, κολύμπησε ανεπιτυχώς και στα 100μ πεταλούδα. Η 21χρονη πεταλουδίστρια από την Πάτρα, που σπουδάζει διατροφολογια στο Πανεπιστήμιο Τουσκαλουσα της Αλαμπαμα, ήταν σίγουρα καλύτερη στην Σανγκαη, όπου είχε πάρει την 22η θέση στα 100μ και την 23η στα 50μ. Εδώ ήταν 33η στα 100μ πεταλούδα και 34η σήμερα στο πενήνταρι με 27.49, ενώ είχε έρθει με 26.62. Νικήτρια στην σειρά της (5 η απο τις 7) ήταν η Αυστραλη Μπριτανι Ελμσλι με 26.03, με τις Αμερικανιδες Κριστιν Μανιουσον 26.12 και Ντανα Φολμερ 26.29 να ακολουθούν, ενω η Ολλανδέζα Ολυμπιονίκης Ρανομι Κρομοβιντογιο ήταν 4η με 26.31. Καλύτερη όλων απο τις 60 αθλήτριες που μετείχαν ήταν η Βρετανίδα Φραντσι Χαλσαλ με 25.69 στην 6η σειρα, όπως και η Δανεζα Οτεσεν στην 7η σειρα με 25.69 επίσης.

Η Κρυστέλ Βουρνά δηλωσε μετά τον αγώνα: “Σίγουρα δεν τα πήγα τόσο καλά σε αυτό το πρωτάθλημα, αφού περίμενα κι εγώ απο τον εαυτό μου, να συνεχίσω στον ανοδικό ρυθμο της τελευταίας διετίας. Έμεινα, όμως, απο δυνάμεις, άδειασα στην κυριολεξία, κι αυτό οφείλεται στο τετράμηνο της αποχής που είχα μέσα στον χειμώνα, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού. Απο τον Μάρτιο και μετά τα έδωσα ολα, για να επιβεβαιώσω τα όρια και να μετάσχω στο Παγκόσμιο κι αυτό ίσως να με επηρέασε τωρα, καθώς ένιωθα αρκετά αδύναμη. Για να είμαι ειλικρινής, είχα πιστέψει οτι μπορούσα να καταφέρω κατι καλό – έστω να κάνω τις επιδόσεις μου και να ανέβω στην κατάταξη- όμως δεν βρήκα καθόλου ρυθμό…Δεν το βάζω κάτω… θα συνεχίσω, με σκοπό να μπορέσω του χρόνου να είμαι καλύτερη και γι αυτό με το που θα επιστρέψω στην Αμερική τον Σεπτέμβρη, θα ξεκινήσω άμεσα προετοιμασία”.

 

 

Περισσότερα άρθρα