ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ  ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Μεγάλη η συμμετοχή στην ημερίδα του ΠΣΑΤ

Απόλυτη επιτυχία είχε η ημερίδα με θέμα « Η βία στον αθλητισμό και οι σύγχρονοι τρόποι αντιμετώπισής της», που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ, υπό την αιγίδα της ΓΓΑ και την υποστήριξη της ΟΠΑΠ ΑΕ, στο συνεδριακό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας- Ενημέρωσης.

Για τέσσερις ώρες, παλαιοί και νέοι δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι αθλητικών & πολιτικών αρχών και φορέων, εκπρόσωποι κομμάτων, πρόεδροι και μέλη της αθλητικής οικογένειας, άκουσαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για το πάντα φλέγον θέμα της βίας στον αθλητισμό. Κατατέθηκαν διαπιστώσεις, προβληματισμοί και προτάσεις, ζητήθηκε συνολικά αλλαγή πλεύσης στο θέμα, ώστε το ταχύτερο δυνατό να μεταβληθεί το νοσηρό περιβάλλον που παρατηρείται συχνά στην κοινωνία, στον ελληνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Παύλος Γερακάρης απηύθυνε χαιρετισμό στους μετέχοντες, σημειώνοντας το ενδιαφέρον και το ρόλο των αθλητικών συντακτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος και κάλεσε τους εκπροσώπους της Πολιτείας και των φορέων για τις δικές τους τοποθετήσεις.

Μίλησαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπ. Βούγιας, ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Γ. Πετρουλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Ι. Σπανουδάκης, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Ν. Ανασόπουλος, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λίγκ Γ. Μποροβήλος και ο ΓΓΑ Παν. Μπιτσαξής, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών της  ημερίδας.

Εισηγήσεις έκαναν ο καθηγητής Εγκληματολογίας  Γιάννης Πανούσης, ο Γεν. Επιθεωρητής ΕΛ.ΑΣ. Νοτ. Ελλάδος, αντιστράτηγος Γιάννης Γαλιάτσος, ο σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλείας αγώνων της ΕΠΟ Γιάννης Δεσύλλας, ο υπεύθυνος ασφαλείας της Σούπερ Λίγκ Αθανάσιος Μαχαίρας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Φιλάθλων Ελλάδος Αθανάσιος Παντελόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας του ΠΣΑΤ Γιάννης Μαμουζέλος.

Όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν:

-την πολυπλοκότητα αλλά και σοβαρότητα των φαινομένων βίας στην κοινωνία και την προέκτασή τους στον αθλητισμό,

– την ατιμωρησία, τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων μερών στην εξάπλωσή τους και στην αναποτελεσματική έως τώρα αντιμετώπιση των ταραχοποιών,

-την ανάγκη άμεσης λήψης συντονισμένων και θαρραλέων μέτρων για την καταπολέμησή τους.

Ο ΓΓΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής τοποθετήθηκε με πρακτικό και σαφή τρόπο στο πρόβλημα, άκουσε τις απόψεις που διατυπώθηκαν και τόνισε ότι η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να πάρει όλα τα αναγκαία και ρεαλιστικά μέτρα, ώστε να αντιμετωπισθούν οι αμετανόητοι –αλλά λίγοι σε σχέση με τους πραγματικούς φιλάθλους- ταραξίες των γηπέδων.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο έφορος του ΠΣΑΤ Δημήτρης Παπανικολάου, ενώ  το συντονισμό των ομιλιών και της συζήτησης που ακολούθησε είχε ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

[album id=7 template=extend]

Περισσότερα άρθρα