Home / Slider / Aρχίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης

Aρχίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης

Πρεμιέρα με ελπίδες (πρόκρισης και σε τελικούς) για τα δελφίνια μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης που αρχίζει αύριο Παρασκευή 3 Αυγούστου. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ ΓΛΑΣΚΩΒΗ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ

Οι πρώτες συμμετοχές στοχεύουν τόσο σε προκρίσεις σε ημιτελικούς και τελικούς αλλά και στη συλλογή εμπειριών καθώς:

«Είναι μια ομάδα που συνδυάζει την εμπειρία αλλά και το νέο αίμα και ήταν αυτός ο σκοπός της ομοσπονδίας, να δώσουμε εφέτος την ευκαιρία σε νέα και ελπιδοφόρα παιδιά να πάρουν το βάπτισμα του πυρός σε μια μεγάλη διοργάνωση. Όπως ο Γεωργακόπουλος ή η Παυλοπούλου που είχαν συμμετοχή σε τελικούς στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεναίδων ή ο Παπαστάμος που είχε πάρει μετάλλιο στα 400 μικτή στο Ελσίνκι πριν δύο εβδομάδες σε αυτή τη διοργάνωση.

Έτσι διαμορφώσαμε κάποια κριτήρια ώστε τέτοιοι νέοι κολυμβητές να έχουν την εμπειρία της πρώτης φοράς σε μια μεγάλη διοργάνωση ανδρών και γυναικών» λέει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Χούμας και συμπληρώνει:

«Υπάρχουν οι έμπειροι κολυμβητές μας όπως ο πρωταθλητής Ευρώπης ο Βαζαίος, ο Χρήστου που είχε πάρει χάλκινο μετάλλιο και γενικά αθλητές όπως και ο Γκολομέεβ, ο Μελαδίνης, η Δράκου και η Ντουντουνάκη που έχουν διακρίσεις και το κυριότερο παραστάσεις από τις μεγάλες διοργανώσεις.

Με συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια, Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτοί πέρα από την αγωνιστική τους εμπειρία, γίνονται μια ομάδα με τους νεώτερους, τους πρωτάρηδες σε αποστολές και αυτό τους προσθέτει εμπειρία καθώς ο στόχος είναι να βγει και μια γενιά νέων κολυμβητών.

Παράλληλα έχουμε συμμετοχές σε δύο σκυταλοδρομίες των ανδρών στα 4χ100 ελεύθερο και στα 4 χ100 μικτή ομαδική που ο στόχος είναι να αποκτήσουν και πάλι τη δυναμική τους που είχαν πιο παλιά και να βάλουν στόχο για την πρόκριση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020.

Από του χρόνου στο Παγκόσμιο της Κορέας θα αρχίσουν να μαζεύουν βαθμούς. Πέρυσι συμμετείχαν με λίγο διαφορετική σύνθεση στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και θέλουμε να ξαναβρούν τη δυναμική τους.

Θέλουμε μια καλή ανταγωνιστική ομάδα και στο ομαδικό, αλλά παράλληλα προστατεύοντας τα παιδιά από την υπερφόρτωση αγώνων, σε προκριματικά, ημιτελικά, τελικούς, ώστε να μην αδυνατίσουν τις πιθανότητές τους σε ατομικά αγωνίσματα».

Οσο για το αν περιμένουμε μετάλλια, ο έμπειρος ομοσπονδιακός τεχνικός θυμίζει:

«Στην προηγούμενη διοργάνωση στο Λονδίνο το 2016, είχαμε δύο μετάλλια το χρυσό του Βαζαίου στα 200 μικτή ατομική και το χάλκινο του Χρήστου στα 100 ύπτιο. Όμως είχαμε και τέσσερις τέταρτες θέσεις και για 48 δέκατα του δευτερολέπτου συνολικά χάθηκαν ακόμα 3-4 μετάλλια.

Άλλωστε η 4η και η 9η θέση είναι η χειρότερη που μπορεί να πάρεις γιατί μένεις στο νήμα εκτός μεταλλίου ή εκτός πρόκρισης».

Ντεμπούτο στη διοργάνωση (που αρχίζουν με τους πρωινούς προκριματικούς στις 11.30) θα κάνει για την ελληνική αποστολή ο Ανδρέας

Γεωργακόπουλος στα 400 ελεύθερο (27η  επίδοση μεταξύ των 41 συμμετέχοντων) που μάλιστα θα έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει στην ίδια σειρά με τον μεγάλο (ως όνομα αλλά και ηλικιακά πλέον αφού μπήκε στα 33) Ούγγρο Λάζλο Τσέχ, έναν συλλέκτη μεταλλίων στις μεγάλες διοργανώσεις  (μόνο 23 έχει στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα σε 50άρα πισίνα).

Η Νόρα Δράκου παίρνει τη σκυτάλη στα 50 μέτρα ελεύθερο που θεωρείται δεδομένο ότι θα περάσει στους απογευματινούς ημιτελικούς (έχει την 11η επίδοση μεταξύ των 61 αθλητριών) αλλά ο μεγάλος στόχος είναι να μπει και στον τελικό του αγωνίσματός της.

Ιδιος στόχος και για τον Απόστολο Χρήστου (10η επίδοση στους 54 αθλητές) στα 50 μέτρα ύπτιο όπου πρώτα θα πρέπει να περάσει στους απογευματινούς ημιτελικούς και μετά να κάνει την προσπάθεια για τον τελικό.

Στο ίδιο αγώνισμα θα «πέσουν» στα προκριματικά αύριο το πρωί και ο Νίκος Σοφιανίδης (31ος μεταξύ των 54) αλλά και ο Γιώργος Σπανουδάκης (20η καλύτερη επίδοση μεταξύ των 54).

Ο Γιάννης Καρπουζλής στα 100 μέτρα πρόσθιο (35η επίδοση στους 59) και η Αννα

Ντουντουνάκη στα 100 μέτρα πεταλούδα (12η στις 41) κλείνουν τις ατομικές συμμετοχές με την τελευταία να έχει επίσης βλέψεις ακόμα και για τελικό.

Με τη σκυταλοδρομία της εθνικής μας στα 4χ 100 μέτρα ελεύθερο (Χρήστου-Βαζαίος-ΜελαδίνηςΓκολομέεβ) να κλείνει την πρώτη μέρα των ελληνικών πρωινών συμμετοχών 

About Evdokia Lamprou

Check Also

Το επετειακό λογότυπο του ΠΣΑΤ για τα 70 χρόνια

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και έχει στη δύναμή του περισσότερα …