«Αντίο» στον βετεράνο αθλητή του στίβου Στέφανο Πετράκη

«Αντίο» στον βετεράνο αθλητή του στίβου Στέφανο Πετράκη

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Μια μεγάλη φυσιογνωμία του στίβου της περιόδου 1948-55, ο Στέφανος Πετράκης, «έφυγε» από τη ζωή πλήρης ημερών. Υπήρξε πρωταθλητής για πολλά χρόνια και ήταν ο ταχύτερος Έλληνας αθλητής της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου (1948-1954).

Η μεγαλύτερη στιγμή της αθλητικής του καριέρας ήταν τον Οκτώβριο του 1951, στους πρώτους Μεσογειακούς αγώνες στην Αλεξάνδρεια, όταν αναδείχθηκε νικητής στο αγώνισμα των 100 μ. με επίδοση 10.9. Με την ευκαιρία αυτή ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος, προκαλώντας ρίγη ενθουσιασμού και εθνικής υπερηφάνειας στις χιλιάδες των Ελλήνων ομογενών που παρακολουθούσαν τους αγώνες .

Ακόμη, ο Στέφανος Πετράκης διακρίθηκε σε Βαλκανικούς και σε Πανελλήνιους αγώνες . Ήταν αθλητής του Παναθηναικού. Το 1954 με μια ομάδα αθλητών, μεταξύ των οποίων και ο Γρηγόρης Λαμπράκης, δημιούργησαν το ταμείο υγείας των αθλητών .

Το 2016  τιμήθηκε από την Ένωση Σμυρναίων σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη της Ενώσεως, επειδή ήταν Σμυρναϊκής καταγωγής (και από τους δύο γονείς). Μάλιστα την παρουσίασή του είχαν κάνει ο πρόεδρος επί τιμή του ΠΣΑΤ, Πέτρος Λινάρδος, με τον Κώστα Κατσίγιαννη.

Ο Πετράκης, σεμνός, προσηνής, δημοκρατικός και άριστος συζητητής συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις εκδηλώσεις των βετεράνων του στίβου. Μετά το πέρας της αθλητικής του καριέρας ασχολήθηκε με τα κοινά. Διετέλεσε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, και για μεγάλο διάστημα πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης που θα τον σκεπάσει…

Περισσότερα άρθρα