Αθλητισμός χωρίς αθλητικούς συντάκτες δεν υπάρχει!

Αθλητισμός χωρίς αθλητικούς συντάκτες δεν υπάρχει!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και τα μέλη μας γιορτάζουμε σήμερα, τη δική μας ημέρα και τιμούμε όλους τους συναδέλφους.

H 2α Ιουλίου επελέγη ως ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Αθλητικού Συντάκτη, διότι εκείνη την ημέρα, πριν από 100 χρόνια, και συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου 1924, ιδρύθηκε η Παγκόσμια Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS).

Ήταν μια πρωτοβουλία των δημοσιογράφων, οι οποίοι κάλυπταν δια ζώσης τους 8ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και απαθανατίστηκαν στην πρώτη ιστορική φωτογραφία της AIPS, λίγες ημέρες πριν από την τελετή έναρξης και αμέσως μετά την ιδρυτική συνέλευση, η οποία έλαβε χώρα σε ρινγκ πυγμαχίας.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ,  Βαγγέλης Ιωάννου έκανε την εξής δήλωση:

«Σε μια χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων, η παγκόσμια ημέρα Αθλητικού Συντάκτη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για τον κλάδο μας, αλλά και για τον ίδιο τον ΠΣΑΤ. Πέρα από τις συνηθισμένες ευχές για τα Χρόνια μας Πολλά, θέλω να τονίσω την ανάγκη της ενότητας, της σύμπνοιας και της αλληλεγγύης. Με γνώμονα το χρέος μας, να βοηθήσουμε όλους τους συναδέλφους μας, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής. Της εποχής της τεχνητής νοημοσύνης και κόντρα στις απαισιόδοξες προβλέψεις, δεσμεύομαι ότι θα παλέψουμε για να αποκτήσει και πάλι ο Αθλητικός Συντάκτης όλα όσα δικαιούται και αξίζει. Γιατί, αθλητισμός χωρίς αθλητικούς συντάκτες, δεν υπάρχει!»

 

Περισσότερα άρθρα