Την Πέμπτη Διαδικτυακό Σεμινάριο Αθλητικών Συντακτών για τo Ντοπινγκ, με τη συνεργασία ΠΣΑΤ και ΕΟΚΑΝ

Αύριο Πέμπτη το Διαδικτυακό Σεμινάριο ΠΣΑΤ και Ε.Ο.ΚΑ.Ν. για τo Ντόπινγκ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Αύριο, Πέμπτη (2/6) και ώρα 12:00 αρχίζει το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τη φαρμακοδιέγερση και τις διαδικασίες καταπολέμησής της, το οποίο διοργανώνουν από κοινού ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ)  και ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν.).

Tο link για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

 Το εκπαιδευτικό σεμινάριο που συνδιοργανώνουν ο ΠΣΑΤ και ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. υλοποιείται μέσω ειδικής web – πλατφόρμας, που έχει τη δυνατότητα πλήρους Διαδραστικότητας (Interaction), πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν online μέσω link από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους ή το τάμπλετ ή το κινητό τους και δεν απαιτείται κανένα ειδικό πρόγραμμα Η/Υ ή εφαρμογή (application) για την παρακολούθηση και συμμετοχή στο σεμινάριο.

Στόχος του σεμιναρίου, το οποίο απευθύνεται σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου, είναι η επιμόρφωση των αθλητικών συντακτών σε θέματα ντόπινγκ και αντι-ντόπινγκ διαδικασιών, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα εισηγήσεων, με πολλές και σημαντικές θεματικές ενότητες.

Συγκεκριμένα, στο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τη φαρμακοδιέγερση, οι συμμετέχοντες θα διευρύνουν το γνωστικό πεδίο τους όσον αφορά:

 • στο σύστημα Καταπολέμησης του Ντόπινγκ
 • στο νομικό πλαίσιο που διέπει την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ
 • στις διαδικασίες Καταπολέμησης του Ντόπινγκ και στη Λίστα Απαγορευμένων Ουσιών
 • στις διαδικασίες δειγματοληψίας
 • στον ρόλος των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος στην Καταπολέμηση του Ντόπινγκ

Οι εισηγητές του διαδικτυακού σεμιναρίου διαθέτουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία εφαρμογής των θεμάτων που θα παρουσιάσουν και άρτια θεωρητική κατάρτιση. Πρόκειται για τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Γιώργο Ροδινό, τον νομικό σύμβουλο του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Χρίστο Χριστόπουλο, την υπεύθυνη Ελέγχου Ντόπινγκ του Ε.Ο.ΚΑ.Ν, Αντωνία Κώτσια, τον μαιευτήρα-γυναικολόγο-δειγματολήπτη του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Γεώργιο Γάλλο και την Υπεύθυνη Ερευνών και Συλλογής Πληροφοριών του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Στάλω Κάττου.

 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022, ώρα 12:00 (διάρκεια 1,5 ώρα)

 Συντονιστής Σεμιναρίου: Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος, υπεύθυνος Επικοινωνίας Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

 • 12:00-12:05 Εναρκτήριος χαιρετισμός  Προέδρου Π.Σ.Α.Τ Γιάννη Θεοδωρακόπουλου (5 λεπτά)
 • 12:05-12:10 Εναρκτήριος χαιρετισμός  Διοικητή Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Δρ. Γρηγόρη Λέων (5 λεπτά)
 • 12:10-12:25 Το σύστημα Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (15 λεπτά Εισηγητής: Γιώργος Ροδινός, Εκτελεστικός Διευθυντής Ε.Ο.ΚΑ.Ν.
 • 12:25-12:40 Το νομικό πλαίσιο που διέπει την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ (15 λεπτά)

Εισηγητής: Χρίστος Χριστόπουλος, νομικός σύμβουλος Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

 • 12:40-13:00 Οι διαδικασίες Καταπολέμησης του Ντόπινγκ και η Λίστα Απαγορευμένων Ουσιών (20 λεπτά)

Εισηγήτρια: Αντωνία Κώτσια, Υπεύθυνη Ελέγχου Ντόπινγκ, Ε.Ο.ΚΑ.Ν

 • 13:00-13:15 Οι διαδικασίες  δειγματοληψίας (15 λεπτά Εισηγητής: Δρ. Γεώργιος Γάλλος, μαιευτήρας-γυναικολόγος-δειγματολήπτης Ε.Ο.ΚΑ.Ν.
 • 13:15-13:30 Ο ρόλος των  μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος στην Καταπολέμηση του Ντόπινγκ (15 λεπτά Εισηγήτρια: Στάλω Κάττου, Υπεύθυνη Ερευνών και Συλλογής Πληροφοριών Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Περισσότερα άρθρα