Συναντήθηκε με τον Βρούτση ο Σπύρος Τσάμης για την προσβασιμότητα των θεατών με κινητικά προβλήματα στα γήπεδα

Έως το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα Δημοσιογραφικά Βραβεία ΠΣΑΤ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Παρατείνεται, έως το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα Δημοσιογραφικά βραβεία ΠΣΑΤ.  Ο θεσμός, που καθιέρωσε ο Σύνδεσμος το 1998, συμπληρώνει ένα τέταρτο αιώνα και στην τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα απονεμηθούν τα 26α, κατά σειρά, βραβεία.

Οι υποψηφιότητες, πρέπει να υποβληθούν στη Γραμματεία του ΠΣΑΤ, με θέματα που έχουν δημοσιευθεί, μεταδοθεί και παρουσιαστεί, από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως και 31 Δεκεμβρίου 2023.

Όροι και προϋποθέσεις, για τη συμμετοχή:

 • Ο υποψήφιος, δεν μπορεί να αυτοπροταθεί. Απαιτείται η υπογεγραμμένη πρόταση δύο (2) συναδέλφων, μελών του ΠΣΑΤ, με την απαραίτητη υπενθύμιση, τόσο οι προτείνοντες όσο και ο προτεινόμενος να είναι ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΕΝΤΑΞΕΙ στο Σύνδεσμο
 • Η πρόταση μπορεί να αφορά σε Συνέντευξη, Άρθρο, Έρευνα, Σχόλιο, Ρεπορτάζ, γενικά δημοσιογραφικό προϊόν, σε Έντυπα και Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, Ιστοσελίδες, WEB TV κλπ.
 • Αναλόγως με τις κατατεθειμένες προτάσεις, διαμορφώνονται και οι επί μέρους κατηγορίες προς Βράβευση
 • Τα προτεινόμενα θέματα, θα πρέπει να είναι στην αυθεντική τους μορφή, χωρίς εκ των υστέρων διορθώσεις
 • Στην περίπτωση που το προτεινόμενο θέμα αποτελεί αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, απαιτείται η ονομαστική αναφορά των συναδέλφων που μετείχαν σ’ αυτή που στην πλειοψηφία τους πρέπει να είναι Μέλη του Συνδέσμου
 • Σ’ ό,τι αφορά τα προτεινόμενα θέματα συναδέλφων φωτορεπόρτερ, Μελών του ΠΣΑΤ, αυτά μπορεί να είναι το ανώτερο έως τρία (3) για τον καθένα
 • Στις επί μέρους Κατηγορίες, θα πρέπει να είναι δύο (2) ή περισσότερες οι υποψηφιότητες, για να υπάρξει σχετική απόφαση Βράβευσης από την Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ
 • Τα μέλη της Επιτροπής Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ, έχουν το δικαίωμα, πέραν των υποψηφιοτήτων που κατατίθενται, να προτείνουν κι αυτά θέματα προς Βράβευση
 • Στα Δημοσιογραφικά Βραβεία 2023 δεν δικαιούνται να μετέχουν, ως υποψήφιοι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα μέλη της Επιτροπής Δημοσιογραφικών Βραβείων. Εξαιρούνται περιπτώσεις ομαδικών υποψηφιοτήτων.
 • Στα Δημοσιογραφικά Βραβεία 2023 δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι συνάδελφοι που βραβεύτηκαν το προηγούμενο έτος. Προϋπόθεση, όμως θα είναι να απονέμεται η πλειονότητα των βραβείων σε συναδέλφους που δεν είχαν βραβευτεί το αμέσως προηγούμενο έτος.
 • Τα προτεινόμενα προς Βράβευση θέματα, θα πρέπει να αποσταλούν, ή κατατεθούν στα γραφεία του ΠΣΑΤ (Ασκληπιού 3, Αθήνα), με την ένδειξη «Για Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων» σε φάκελο, ή ηλεκτρονικά ([email protected]).

Την Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ, η οποία λειτουργεί βάσει του Καταστατικού μας (άρθρο 20, παρ. γ’) και οι αποφάσεις της δεσμεύουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, απαρτίζουν οι συνάδελφοι μέλη:

Νίκος Κατσαρός, Παύλος Γερακάρης, Κώστας Μυλωνάς, Κώστας Κομίνης, Στράτος Σεφτελής, Ζήσης Καραβάς, Βάσω Μώραλη, Μάκης Παπαζήσης, Άγγελος Μενδρινός, Νίκος Τσώνης και εκ μέρους του Δ.Σ. ο Α’ Αντιπρόεδρος Βαγγέλης Ιωάννου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ ορίζει τον συνολικό αριθμό των δημοσιογραφικών βραβείων, για τα οποία την τελική πρόταση κάνει η Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων και το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να αποδεχτεί.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ δύναται να απονείμει ειδικές βραβεύσεις και επαίνους σε μέλη και μη μέλη του Συνδέσμου καθώς και σε Σωματεία και φορείς.

Οι συγγραφείς συνάδελφοι

Στην εκδήλωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων, όπως κάθε χρόνο, ο ΠΣΑΤ θα τιμήσει και τους συναδέλφους – συγγραφείς βιβλίων που εκδόθηκαν, εντός του 2023.

 Βραβεύονται οι νεοεισαχθέντες φοιτητές

Στην ίδια εκδήλωση επίσης, θα τιμηθούν και τα παιδιά των συναδέλφων – μελών του ΠΣΑΤ που έχουν εισαχθεί στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα το 2023. Ο ΠΣΑΤ  καλεί τους συναδέλφους, τα παιδιά των οποίων έχουν εισαχθεί  στα ΑΕΙ το 2023, να ενημερώσουν άμεσα, με email ([email protected]) τον ΠΣΑΤ.

 

Περισσότερα άρθρα