H Eλλάδα 5η στα 4Χ100 ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό

H Eλλάδα 5η στα 4Χ100 ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ ΓΛΑΣΚΩΒΗ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ. Άνδρες έτοιμοι για όλα έδειχναν (και ήταν) τα μέλη της σκυταλοδρομίας 4χ100 ελεύθερο που έκαναν έναν αρκετά καλό τελικό κατακτώντας την 5η θέση στην Ευρώπη (με χρόνο 3.14.52) και χάνοντας για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου την 4η θέση από την Ουγγαρία. 

Ενώ πλησίασαν πολύ και το πανελλήνιο ρεκόρ (3.14.42) δείχνοντας ότι είναι θέμα χρόνου να το σπάσουν.

Ο Ανδρέας Βαζαίος, ο Απόστολος Χρήστου, ο Οδυσσέας Μελαδίνης και ο Κριστιάν Γκολομέεβ τα έδωσαν όλα σε έναν πολύ δυνατό τελικό.

Πίσω από τις πολύ δυνατές Ρωσία (Πρωταθλήτρια Ευρώπης) και Ιταλία (ασημένιο μετάλλιο), η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Ελλάδα έδωσαν μεγάλη μάχη με τους Πολωνούς να παίρνουν στο νήμα το χάλκινο μετάλλιο.

«Μετά τις δύο πρώτες θέσεις και τη Ρωσία και την Ιταλία, η θέση του χάλκινου μεταλλίου ήταν ανοιχτή και αυτός ήταν ο στόχος. Να πλησιάσουμε η και να σπάσουμε το πανελλήνιο ρεκόρ και ότι ήθελε προκύψει. Το ρεκόρ δεν το κάναμε για λίγο, είναι μια σκυτάλη που δημιουργεί παράδοση. Συνεχίζουμε, δείχνουμε ότι είμαστε καλά και γενικά ήταν μια εξαιρετική πρεμιέρα για την ελληνική κολύμβηση, αφού εκτός από τη σκυτάλη είχαμε μεταξύ άλλων και άλλες τρεις προκρίσεις σε τελικούς και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά.

Μην ξεχνάμε ότι και κάποια άλλα παιδιά ήρθαν μόλις χθες και μετά από 10 ώρες ταξίδι δεν ήταν δυνατόν να αποδώσουν όσο θα μπορούσαν, κάτι αναμενόμενο νομίζω.  Δυστυχώς για κάποιους λόγους το επέλεξε αυτό η ομοσπονδία, αλλά δεν είμαι ειδικός εγώ για να το κρίνω.

Συνεχίζουμε δυνατά και ελπίζω να πάμε ακόμα καλύτερα τις επόμενες μέρες» τόνισε εκ μέρους της ομάδας ο Ανδρέας Βαζαίος.

 

ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟΥ…

 

«Είδα ότι έκανα ίδιο χρόνο με τον Χρήστου, ε αύριο λοιπόν πρέπει τον περάσω».

Η Νόρα Δράκου είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενη και να έχει διάθεση για χιούμορ, λέγοντας στην (επίσης χαρούμενη λόγω πρόκρισης σε τελικό) Αννα Ντουντουνάκη ότι θα περάσει και τον Απόστολο Χρήστου σε χρόνο.

Η πρωταθλήτριά μας μπήκε με τα…μπούνια στον αυριανό τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο βελτιώνοντας δύο φορές το ατομικό της ρεκόρ κατεβαίνοντας για πρώτη φορά από τα 25 δευτερόλεπτα !

Το πρωί στον προκριματικό πέτυχε επίδοση 24.98, ενώ στον απογευματινό ημιτελικό πήγε ακόμα πιο κάτω (24.96) και πλέον αγγίζει το πανελλήνιο ρεκόρ της Νέρι Νιαγκουάρα (24.93).

«Ε, δεν είναι μυστικό ότι θέλω αύριο πλέον το πανελλήνιο ρεκόρ. Το φλερτάρω από το πρωί, το απόγευμα δεν έκανα τον ιδανικό τερματισμό άρα, αύριο είναι ευκαιρία και νομίζω ότι είναι στις δυνατότητες μου. Σε ένα τελικό πάντα το συναίσθημα είναι εντελώς ξεχωριστό, το άγχος έχει φύγει γιατί ήδη με τον τελικό έχεις πετύχει κάτι πολύ σημαντικό. Απλά πρόκειται για πενηντάρι, την κούρσα της μιας ανάσας, άρα δεν συγχωρούνται λάθη. Δεν μιλάω ούτε καν σκέφτομαι για μετάλλιο καθώς οι τρεις πρώτες κοπέλλες είναι αρκετά μπροστά, αλλά θα παλέψω για το καλύτερο».

 

ΘΕΛΩ ΝΑ…ΣΚΟΤΩΣΩ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΟΥ ΡΕΚΟΡ

Λίγο αργότερα από τη Νόρα Δράκου, ο Απόστολος Χρήστου έκανε τον ίδιο χρόνο (24.96) αλλά στα 50 μέτρα ύπτιο, επίδοση που ήταν αρκετή για να του δώσει την τελευταία (8η) προνομιούχο θέση που εξασφαλίζει πρόκριση για τον αυριανό τελικό.

«Είναι πολύ δύσκολο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και υπήρχε αγωνία μέχρι να δω αν θα είμαι μέσα σε αυτούς που προκρίθηκαν. Κρατάω την πρόκριση και θα μπω για το καλύτερο στον τελικό, με στόχο να…σκοτώσω το ατομικό μου ρεκόρ. Είναι πενήντα μέτρα όπου όλα είναι δυνατά. Όποιος κάνει την καλύτερη κούρσα» τόνισε ο Απόστολος Χρήστου.

 

ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Το καλό τρίτωσε με την Αννα Ντουντουνάκη που συμπλήρωσε  την τριάδα των προκρίσεων σε τελικούς στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Με 58.34, σημείωσε την 6η καλύτερη επίδοση στα ημιτελικά των 100 μέτρων πεταλούδα και όπως τόνισε:

«Πέτυχα αυτό που ήθελα εξ’ αρχής την πρόκριση στον τελικό άρα είμαι σίγουρα χαρούμενη. Από εκεί και πέρα ήθελα έναν καλύτερο χρόνο από αυτόν που έκανα και να πω την αλήθεια έτσι όπως έβλεπα τις άλλες κοπέλες πίστευα ότι θα τον κάνω. Όμως πήγε αργά όλη η σειρά τελικά.

Θα τα δώσω όλα στον τελικό και οι προπονήσεις και οι αγώνες που έχω κάνει ως τώρα δείχνουν ότι μπορώ να κάνω καλύτερο χρόνο. Κάτι που μου έχει βγει στις σκυτάλες. Το βασικό είναι να έχω γρήγορο πέρασμα και όλα γίνονται»

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…