Με το βλέμμα στο μέλλον το 10ο Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΑΤ

Με το βλέμμα στο μέλλον το 10ο Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΑΤ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του  10ου  Διεθνούς Αθλητικού Συνεδρίου  

Στο 10ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του ΠΣΑΤ που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αρχαία Ολυμπία παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ο οποίος περιέγραψε τους πέντε άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η αθλητική πολιτική της χώρας μας. Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) Ισίδωρος Κούβελος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ακαδημίας σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

 

Με το βλέμμα στο μέλλον το 10ο Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΑΤ

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι το Συνέδριο, που εισέρχεται στη δεύτερη δεκαετία, θα αναβαθμιστεί ώστε να αποτελέσει το κέντρο για την αθλητική παιδεία και για την αθλητική δημοσιογραφία.

«Ήδη έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις με τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητικών Συντακτών AIPS και  AIPS Europe για να προχωρήσουμε μαζί και σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή  και τη ΔΟΑ να καταστήσουμε την Αρχαία Ολυμπία τόπο αναφοράς όλων των Αθλητικών Συντακτών. Είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε». Και συνέχισε: «Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας ώστε όλοι οι Έλληνες αθλητικοί συντάκτες και ιδιαιτέρως οι νέοι να επισκεφτούν τουλάχιστον μια φορά αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία»

 

Με το βλέμμα στο μέλλον το 10ο Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΑΤ

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος (μέσω Βίντεο) ενώ συνδέθηκε με την αίθουσα του συνεδρίου ο Παναγιώτης Τζιβανίδης (Διευθυντής Εκδηλώσεων ΔΟΕ), τον οποίο ο ΠΣΑΤ ευχαρίστησε για τη μεγάλη συμβολή του στην επιτυχία του συνεδρίου.

Με το βλέμμα στο μέλλον το 10ο Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΑΤ

 

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ Βαγγέλης Ιωάννου ο οποίος τόνισε: « Το Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του ΠΣΑΤ, έχει γίνει θεσμός, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση συναδέλφων, σπουδαστών της αθλητικής δημοσιογραφίας που το παρακολουθούν με συνέπεια αλλά και ολόκληρου του φάσματος του αθλητισμού».

 

Με το βλέμμα στο μέλλον το 10ο Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΑΤ

 

Το Συνέδριο απασχόλησαν σημαντικά θέματα όπως η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς  Αγώνες του 2024, το τεράστιο εγχείρημα της τηλεοπτικής κάλυψης της ίδιας διοργάνωσης, ο ρόλος του Αθλητικού Τουρισμού στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα κα η αντιμετώπισή του, οι μεγάλες αλλαγές στο Διεθνές ποδόσφαιρο. Επίσης αναλύθηκε η σημασία των ηλεκτρονικών μητρώων έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου για τη στήριξη του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Τέλος παρουσιάστηκαν τα θέματα που αφορούν στην Ακουστική περιγραφή αγώνων σε άτομα με οπτική αναπηρία και στην αλλαγή της εικόνας του ΟΑΚΑ από το 2020.

Ακόμη, παρεμβάσεις και παρουσιάσεις θεμάτων έκαναν μέσω SKYPE, ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, ο πρώην προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Μπάσκετ Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου και ο Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού Στέλιος Δασκαλάκης (ΕΟΣΑ).

Μεταξύ άλλων ομιλητές ήταν επίσης , ο αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι Πέτρος Συναδινός, η Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη, και ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου Ηρόδοτος Μιλτιάδους, επικεφαλής της κυπριακής αποστολής.

 

Κατά την έναρξη των εργασιών τιμήθηκαν από τον ΠΣΑΤ οι γυμναστές-προπονητές στίβου  Σάκης Καίσαρης και Τάσος Στουφής.

Με το βλέμμα στο μέλλον το 10ο Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΑΤ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θεμάτων όπως παρουσιάστηκε από τους ομιλητές αλλά και οι συντονιστές κάθε ενότητας 

Αθλητικός Τουρισμός

(Συντονίστρια: Ασπασία Βελονάκη, Γενική Γραμματέας ΠΣΑΤ)

Χάρης Αλεξάκης, διοργανωτής  «Attractive Agios Nikolaos»

Λευθέρης Πλακίδας, δημοσιογράφος – παρουσιαστής αθλητικών διοργανώσεων, «25 Χρόνια Εμπειρίας στον Αθλητικό Τουρισμό και πως συνέβαλλα στην Ανάπτυξη του»

Αρετή Στασινού, Ειδική Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου – Υπεύθυνη Επικοινωνίας  «Zagori Mountain Running», διοργάνωση και προοπτικές

Στέλιος Δασκαλάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΟΣΑ: «Αθλητισμός, Παιδεία, Τουρισμός, Ανάπτυξη».

Ολυμπιακοί Αγώνες – Ο ρόλος των ΜΜΕ

(Συντονιστής Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Μέλος Δ.Σ. ΠΣΑΤ)

Kώστας Καπάταης, ΟBS : «Η τηλεοπτική κάλυψη για το Παρίσι 2024»

Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου, «Ο.Α., εθελοντισμός και ολυμπιακή παιδεία»

Πέτρος Συναδινός, Αρχηγός Αποστολής Παρίσι 2024, «Η προετοιμασία της ΕΟΕ για τους Αγώνες»

 

Αθλητική Βία – Μορφές, Πρόληψη, Καταστολή

(Συντονιστής Κώστας Αλεξόπουλος Ειδικός Γραμματέας ΠΣΑΤ)

Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής Εγκληματολογίας, «Από την Αθλητική στην Εγκληματική Βία»

Ηρόδοτος Μιλτιάδους-Πρόεδρος ΕΑΚ–ταμίας AIPS Europe, «Η βία δεν έχει σύνορα»

(Συντονιστές Βαγγέλης Ιωάννου Α’ αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ – Μάνος Σταραμόπουλος Β’ αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ)

Δημήτρης Γαλαμάτης, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, «Τα ηλεκτρονικά μητρώα έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου (ΜΕΤ και ΜΗΤ), ως εργαλεία ενίσχυσης της  διαφάνειας και στήριξης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος»

Νίκος Γαβαλάς, Διευθυντής Εταιρικής – Κοινωνικής Ευθύνης ΠΑΕ Ολυμπιακός, «Ακουστική περιγραφή σε άτομα με οπτική αναπηρία σε όλους τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο»

 

Κληρονομιά Ολυμπιακών Αγώνων, αθλητικές εγκαταστάσεις, ΟΑΚΑ 2024

Κωνσταντίνος Χαλιορής, Συντονιστής – Γενικός Διευθυντής ΟΑΚΑ, «ΟΑΚΑ: Η αλλαγή της εικόνας του από το 2020»

 

Οι αλλαγές της νέας χρονιάς στο ποδόσφαιρο

(Συντονιστές: Κώστας Αλεξόπουλος – Ειδικός Γραμματέας ΠΣΑΤ, Κωνσταντίνος Τουτσίδης Μέλος Δ.Σ. ΠΣΑΤ)

Μάνος Σταραμόπουλος, Β΄ αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ – Αρχισυντάκτης Sportpress24.com, «Η μετεξέλιξη των 3ων Ευρωπαϊκών Διοργανώσεων από το καλοκαίρι του 2024»

Νίκος Γιαννόπουλος, Αρχισυντάκτης Αθλητικών Ειδήσεων ΕΡΤ, πρώην κοσμήτορας και Αν Ταμίας ΠΣΑΤ, «Σαουδική Αραβία , η νέα Μέκκα του διεθνούς ποδοσφαίρου»

Παρουσιάσεις Επιστημονικών Εργασιών – Βιβλίων

α) Νίκη Μπακογιάννη, Ολυμπιονίκης: «Περιβάλλον και αθλητισμός»

β) Δημήτρης Γαργαλιάνος, καθηγητής ΣΕΦΑΑ Κομοτηνήςσυγγραφέας: «Δομή και Οργάνωση του Ελληνικού Αθλητισμού»

γ) Θέμης Μαντάς, δημοσιογράφος: «Ο Πύργος και τα δοκάρια του»

δ) Μπάμπης Ζαννιάς, δημοσιογράφοςτέως εκπρόσωπος Τύπου ΣΕΓΑΣ, «Η ΑΕ Ορχομενού και ο αθλητισμός στον Ορχομενό».

Ακολούθησε αναφορά του Προέδρου επί τιμή Παύλου Γερακάρη για τα αποτελέσματα του 10ου Διεθνούς Αθλητικού Σχολείου, ο οποίος επιβράβευσε τον ΠΣΑΤ για την αναβάθμιση του Διεθνούς Σχολείου καθώς μπαίνει στη δεύτερη δεκαετία αλλά και για οργανωτική επιτυχία του.

Τις θεματικές ενότητες του 10 ου Διεθνούς Αθλητικού Συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία παρακολούθησαν μέσω του Live Streaming εκατοντάδες  συνάδελφοι και φοιτητές από μεγάλα πανεπιστήμια της πατρίδας μας.

Το 10ο Διεθνές σχολείο του ΠΣΑΤ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σε συνεργασία με την ΔΟΕ και την ΔΟΑ.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Πρακτορείο FM και η netway.

 

Περισσότερα άρθρα