Ο ΠΣΑΤ αποχαιρετά με οδύνη τον συνάδελφο Θοδωρή Ακάλεστο

Ο ΠΣΑΤ αποχαιρετά με οδύνη τον συνάδελφο Θοδωρή Ακάλεστο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αποχαιρετά με οδύνη τον συνάδελφο Θοδωρή Ακάλεστο, ο οποίος έφυγε νωρίς από τη ζωή, σε ηλικία 62 ετών και αιφνίδια την Τετάρτη (27/7), μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Η είδηση του θανάτου του Θοδωρή Ακάλεστου σκόρπισε βαθιά θλίψη στον δημοσιογραφικό και τον αθλητικό κόσμο. Ήταν ένας άνθρωπος χαμογελαστός, ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους και υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη το αθλητικό ρεπορτάζ. Ως αθλητικός δημοσιογράφος διακρίθηκε για το ήθος, την εργατικότητά του και τον επαγγελματισμό του, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του «Το μίσος της αγάπης».

Ο Θοδωρής Ακάλεστος, με καταγωγή από την Πάρο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά το Λύκειο Αρένων Βύρωνα, σπούδασε στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Αθηνών, ενώ ήταν και πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστήμιου, καθώς και κάτοχος πτυχίου στο μάνατζμεντ και το μάρκετινγκ επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως βιβλιοθηκονόμος στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά η μεγάλη αγάπη του, ήταν η αθλητική δημοσιογραφία.

Επί 26 χρόνια διετέλεσε αθλητικός συντάκτης στην εφημερίδα του ΔΟΛ «Τα Νέα» και επί 13 έτη ήταν ρεπόρτερ στο συνδρομητικό κανάλι NOVA.

Εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός για 30 χρόνια (ΗΧΩ FM 102.4, “Lavita Radio-Το Ραδιόφωνο της ζωής σας), ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν επιφορτισμένος με το αθλητικό ρεπορτάζ στην ελληνική έκδοση της “Huffington Post”.

Η αθλητική δημοσιογραφία έγινε φτωχότερη μετά την απώλεια του εξαίρετου συναδέλφου. O ΠΣΑΤ  του οποίου υπήρξε κει μέλος του Δ.Σ., εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του και ειδικά στον μονάκριβο γιο του Κωνσταντίνο.

Οι συγγενείς και οι φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον Θοδωρή Ακάλεστο τη Δευτέρα (1/8) στις 13:00 στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

Περισσότερα άρθρα