Ο ΠΣΑΤ τίμησε μετά θάνατον τον Χρήστο Χριστοδουλάτο, αυτόν τον ωραίο Έλληνα του Αθλητισμού

Ο ΠΣΑΤ τίμησε μετά θάνατον τον Χρήστο Χριστοδουλάτο, αυτόν τον ωραίο Έλληνα του Αθλητισμού

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ο Χρήστος Χριστοδουλάτος, μια μεγάλη προσωπικότητα του αθλητισμού, έφυγε από κοντά μας πριν ακριβώς από ένα χρόνο, σε ηλικία 88 ετών.  Παιδί του  Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, γεννήθηκε το 1934 στη Θεσσαλονίκη κι έκανε το πρώτο του δελτίο ως αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης  (πιγκ πόγκ) στη ΧΑΝΘ. Συστηματικά όμως με το άθλημα, άρχισε να ασχολείται από  το 1959, όταν τελείωσε τις σπουδές του στη Νομική και γράφτηκε στο σύλλογο της Νέας Ιωνίας, στην Αθήνα. Με το ταλέντο του και τη δουλειά του, μέσα σε ένα χρόνο, φόρεσε τη φανέλλα της εθνικής ομάδας.

Κι ακολούθησε μια εκπληκτική πορεία με 25 πανελλήνιους τίτλους και 650 διεθνείς συμμετοχές. Στο διάστημα αυτό, έκανε δελτίο και αγωνίστηκε με τα χρώματα  της Νέας Ιωνίας και  των συλλόγων ΑΕΚ, ΑΟ Παγκρατίου και Ολυμπιακού.  Στη συνέχεια, για 26 συναπτά έτη (1982-2008), διετέλεσε πρόεδρος της ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, ενώ από το 1984 έως το 2000, εκλεγμένο όντας μέλος της Ολομέλειας της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Ιδιότητας. Όπου η θητεία του ήταν αψεγάδιαστη.

Η οικογένειά του, η συζυγός του Αντωνία και τα παιδιά του, διοργάνωσαν  την Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής μια εκδήλωση μνήμης, από τις καλύτερες που έχουν διοργανωθεί  ποτέ στην Ελλάδα, όπου σημαντικοί άνθρωποι μίλησαν για το έργο του και την προσωπικότητά του. Εκεί ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ)  τίμησε μετά θάνατον τον Χρήστο Χριστοδουλάτο. «Είναι η ελάχιστη τιμή σε έναν  άνθρωπο που άφησε εποχή στον αθλητικό χώρο. Ο Χρήστος με τους συνεργάτες του δημιούργησαν  μια ομοσπονδία υπόδειγμα κι ο ίδιος ήταν ένας φωτεινός φάρος σε όλες  τις δράσεις του. Ο τίτλος …ένας  ωραίος Έλληνας,  που αναγράφεται στην πρόσκληση τα λέει όλα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος απονέμοντας τιμητική πλακέτα στην κυρία Αντωνία Χριστοδουλοπούλου, σύζυγο του Χρήστου».

Την εκδήλωση μνήμης, που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η δημοσιογράφος Ελένη Σπανοπούλου, αδελφή της συζύγου του Χρήστου, τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες φίλοι του από τον αθλητικό και  νομικό χώρο. Χαιρετισμό απηύθυναν μέσω βίντεο ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ενώ ομιλητές ήταν ο Μανώλης Κολυμπάδης , γενικός γραμματέας της ΕΟΕ και στενός συνεργάτης του, ο Κώστας Παπαγεωργίου, πρόεδρος της ομοσπονδίας πιγκ πογκ, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Τριανταφύλλου, πρόεδρος της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων Συντακτων (ΠΟΕΣΥ), ο  Νικόλαος Σαλάτας, επίτιμος πρόεδρος εφετών με μεγάλη διαδρομή στο άθλημα και ο δήμαρχος Βούλας, Βαρης, Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ένας δήμαρχος που επένδυσε πολύ στον αθλητισμό και ιδίως στο πιγκ πογκ.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, που ήταν «ντυμένη» με υπέροχα βίντεο, η Ελένη Σπανοπούλου ανέφερε σε προσωπικό τόνο: «Στη θάλασσα που λάτρεψε ξεκουράζεται πια ο Χρήστος μας…Έδωσε όρθιος τον τελευταίο αγώνα του…Ωραίος σαν Έλληνας, άξιος ως επιστήμονας, πρώτος των πρώτων ως αθλητής, δίκαιος ως κριτής, ηθικός ως αθλητικός παράγοντας και πιστός δημοκράτης».

 

Ο ΠΣΑΤ τίμησε μετά θάνατον τον Χρήστο Χριστοδουλάτο, αυτόν τον ωραίο Έλληνα του ΑθλητισμούΟ ΠΣΑΤ τίμησε μετά θάνατον τον Χρήστο Χριστοδουλάτο, αυτόν τον ωραίο Έλληνα του Αθλητισμού

Περισσότερα άρθρα