Ομιλητής στην ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης «Άτομα με αναπηρία και ΜΜΕ» ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

Ομιλητής στην ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης «Άτομα με αναπηρία και ΜΜΕ» ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Η διοίκηση του ΠΣΑΤ έχει δώσει μεγάλο βάρος στη δυνατότητα των ΑμεΑ να έχουν προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους και ειδικά στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Επίσης έχει δραστηριοποιηθεί έντονα για την πληρέστερη κάλυψη των αγώνων των αθλητών ΑμεΑ από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Με χαρά λοιπόν ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακοπουλος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ) Δημήτρη Γαλαμάτη και να είναι εκ των εισηγητών στην ημερίδα με θέμα «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ». Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ θα εστιάσει στο θέμα «Οι Παραολυμπιονίκες στην … πρώτη σελίδα», δίνοντας έμφαση στη σημασία της ανάδειξης των αγωνιστικών επιτυχιών και των προσωπικών ιστοριών των αθλητών με αναπηρία από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και στην δημιουργία κώδικα επικοινωνίας των δημοσιογράφων και των αθλητών ΑμεΑ.

Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Γεωργίου Γεραπετρίτη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, εκπροσώπων των κομμάτων, φορέων των ΜΜΕ και οργανώσεων ΑμεΑ, είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (11/7, ώρα έναρξης 9:00 π.μ.) στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Ως ομιλητές έχουν προσκληθεί άνθρωποι με μακρόχρονη εμπειρία, έργο και προσφορά στον αγώνα για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία από τον χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, καθώς και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη καίριων πτυχών της ζωής και των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, όπως είναι το δικαίωμα της πρόσβασης στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό, αλλά και της αξιοπρεπούς προβολής τους από τα ΜΜΕ.

Πρόγραμμα Ημερίδας ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ-1

Περισσότερα άρθρα