Παροχή στα μέλη του ΠΣΑΤ εκπαιδευτικών σεμιναρίων ακουστικής περιγραφής αθλημάτων σε άτομα με οπτική αναπηρία Μια Νέα Κοινωνική Πρωτοβουλία του ΠΣΑΤ

Παροχή στα μέλη του ΠΣΑΤ εκπαιδευτικών σεμιναρίων ακουστικής περιγραφής αθλημάτων σε άτομα με οπτική αναπηρία Μια Νέα Κοινωνική Πρωτοβουλία του ΠΣΑΤ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ αποφάσισε να εκκινήσει διαδικασίες για παροχή στα μέλη του συνδέσμου εκπαιδευτικών σεμιναρίων ακουστικής περιγραφής αθλημάτων σε άτομα με οπτική αναπηρία, σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για μια νέα κοινωνική πρωτοβουλία του Συνδέσμου μας.

Επιπρόσθετα, στις προθέσεις Δ.Σ. του ΠΣΑΤ είναι η δημιουργία application (app), μέσω του οποίου θα μπορούν τα άτομα με οπτική αναπηρία να επιλέγουν την παρακολούθηση της περιγραφής του αθλήματος που επιθυμούν.

Μελετώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις νέες δυνατότητες που παρέχουν αυτές, ο ΠΣΑΤ θα σταθεί αρωγός στη βελτίωση της εμπειρίας παρακολούθησης αθλητικών αγώνων από άτομα με οπτική αναπηρία. Οι επαγγελματίες αθλητικοί δημοσιογράφοι είναι οι μόνοι που διαθέτουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που απαιτούνται για τη μετάδοση αγώνων ανά άθλημα. Επομένως είναι και οι ενδεδειγμένοι να εκπαιδευτούν στην ακουστική περιγραφή αθλημάτων για άτομα με οπτική αναπηρία.

Την πρόταση να τρέξει ο ΠΣΑΤ τις διαδικασίες άμεσα έκανε με επιστολή του προς τον Σύνδεσμο ο συνάδελφος Νίκος Ζαμπάρας, μέλος του ΠΣΑΤ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στο Διεθνές Συνεδριο της Αρχαίας Ολυμπίας τον περασμένο μήνα ο διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Νίκος Γαβαλάς παρουσίασε μετά από προσκλησή μας, την κοινωνική πρωτοβουλία της ακουστικής περιγραφής σε άτομα με οπτική αναπηρία σε όλους τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού.

Περισσότερα άρθρα