Σειρά κοινών δράσεων των αθλητικογράφων Κύπρου, Ελλάδας και Μάλτας

Σειρά κοινών δράσεων των αθλητικογράφων Κύπρου, Ελλάδας και Μάλτας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Την ευκαιρία για επιβεβαίωση της μεταξύ τους συνεργασίας, σε μια σειρά από θέματα, είχαν η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και η Ένωση Αθλητικογράφων Μάλτας (MSJA), στο περιθώριο της παρουσίας των προσκεκλημένων των πιο πάνω χωρών στην Κύπρο, με αφορμή τη 49η Γιορτή των Αρίστων, που διεξήχθη στις 10 Μαρτίου 2022.

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και με τις διεθνείς δράσεις στο διάστημα αυτό να έχουν περιοριστεί υποχρεωτικά, η κοινή συνάντηση των τριών ενώσεων στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2022, αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για επανατοποθέτηση προτεραιοτήτων και δημιουργία νέων συνεργασιών, οι οποίες στόχο έχουν την ενδυνάμωση των δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα.

Στην Κύπρο βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ κ.κ. Κώστας Αλεξόπουλος, Μάνος Χρυσός και Δημήτρης Κανελάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Μάλτας, κ. Sandro Micallef. Παρών στις συναντήσεις ήταν και ο πρόεδρος της AIPS Europe κ. Charles Camenzuli, πιστοποιώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη στήριξη της πανευρωπαϊκής ένωσης των αθλητικογράφων στις δράσεις που θα διεξαχθούν.

Ανάμεσα σε άλλα, αποφασίστηκαν:

• Επανασύσταση, από το 2022, των ετήσιων συνεδρίων ΕΑΚ-ΠΣΑΤ, έναν θεσμό με ιστορία δεκαετιών, που μπήκε στον «πάγο» μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης την περασμένη δεκαετία.
• Περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας μελών της ΕΑΚ στο ετήσιο Σχολείο Αθλητικού Τύπου που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην αρχαία Ολυμπία. Το επόμενο σχολείο θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.
• Πρόγραμμα «ανταλλαγών» νεαρών δημοσιογράφων Μάλτας, Κύπρου, Ελλάδας, για απόκτηση εμπειριών και παραστάσεων από άλλες χώρες. Οι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν σε άλλη χώρα για μια περίοδο μερικών ημερών, όπου θα ζήσουν από κοντά δημοσιογραφικό newsroom και αθλητική δράση άλλης χώρας.
• Δημιουργία δράσης, στα πρότυπα των AIPS Youth Reporters, με παρουσία νεαρών μελών της ΕΑΚ στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ) το 2023, που θα διεξαχθεί στη Μάλτα, για κάλυψη των Αγώνων.

Τα πιο πάνω, καθώς και άλλες δράσεις, συζητήθηκαν από τους εκπροσώπους της ΕΑΚ, τους ΠΣΑΤ και της MSJA. Παράλληλα, η αθλητική ηγεσία της Κύπρου έτυχε ενημέρωσης των πιο πάνω, μέσα από συναντήσεις που έγιναν, με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Φοίβο Ζαχαριάδη να τονίζουν ότι στέκονται δίπλα στους αθλητικούς συντάκτες της Κύπρου και στις δράσεις που προγραμματίζουν με ξένους φορείς.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις δράσεις συνεργασίας, θα γνωστοποιηθούν στα μέλη της ΕΑΚ το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα άρθρα