Tην 5η θέση στον ευρωπαϊκό τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού η Εθνική

Tην 5η θέση στον ευρωπαϊκό τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού η Εθνική

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ ΓΛΑΣΚΩΒΗ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ. «Θέλαμε μια καλή εμφάνιση από μια ομάδα που έχει πολύ μέλλον. Είμαστε ικανοποιημένες από αυτή τη σημαντική επιτυχία καθώς δεν είναι μικρό πράγμα να ξεπερνάμε τη Γαλλία στην κατάταξη».

Η Εβελίνα Παπάζογλου είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενη από την εξαιρετική εμφάνιση της εθνικής γυναικών της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης που κατέκτησε την 5η θέση στην Ευρώπη, στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Ομαδικού, το απόγευμα του Σαββάτου (4/8), δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Γλασκώβη.

«Παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα με νέα χορογραφία και ήταν μόλις ο 2ος αγώνας μας με αυτήν, κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας. Παράλληλα δείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα με μέλλον, καθώς και τα νέα κορίτσια που πλαισιώνουν τις παλαιότερες, έχουν ταλέντο και ικανότητες» τόνισε η πρωταθλήτριά μας, η οποία μαζί με τις Ιφιγένεια Δίπλα, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, και Γεωργία Βασιλοπούλου εκτέλεσαν όσο πιο άψογα μπορούσαν το πρόγραμμά τους και βαθμολογήθηκαν με 87,6333 β., πολύ καλύτερα από τον προκριματικό, ξεπερνώντας και τη Γαλλία 87,5000 (που τις είχε περάσει στον προκριματικό και τις είχε αφήσεις 6ες) και κατετάγησαν τελικά 5ες κάνοντας περήφανη την ελληνική αποστολή.

Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Ελεύθερου Ομαδικού πήρε η αχτύπητη Ρωσία (97,0333), το ασημένιο η Ουκρανία (94,6000) και το χάλκινο η Ιταλία (92,2333), ενώ τέταρτη ήταν η Ισπανία με 92,1000.

Την ικανοποίησή της δεν έκρυψε και η Μαρία Θηβαίου, που εκτός από ομοσπονδιακή προπονήτρια είναι και μέλος της τεχνικής επιτροπής του αθλήματος στη Διεθνή Ομοσπονδία (FINA) αλλά και αντιπρόεδρος στην τεχνική επιτροπής Καλλιτεχνικής κολύμβησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN).

«Τα κορίτσια τα κατάφεραν θαυμάσια και ουσιαστικά είναι στο δρόμο που προσπαθούμε τον τελευταίο καιρό για να φύγουμε από το 8.5 και να πάμε προς το 9. Σε μια διοργάνωση με πολύ υψηλό επίπεδο, έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και κατάφεραν να περάσουν τη Γαλλία η οποία μας είχε αφήσει πίσω στον προκριματικό. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η Γαλλία βελτίωσε πολύ το πρόγραμμά της στον τελικό, καταλαβαίνετε πόσο περισσότερο βελτίωσε το πρόγραμμά της και η ελληνική ομάδα» τόνισε η κα Θηβαίου και πρόσθεσε:

«Ο μεγάλος στόχος για την ομάδα μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, από τη στιγμή μάλιστα που αυξήθηκαν οι ομάδες σε 10 που θα λάβουν μέρος στο ομαδικό. Υπάρχουν δηλαδή άλλες δύο θέσεις, που θα διεκδικηθούν μέσω του προολυμπιακού τουρνουά και θέλουμε να είμαστε δυνατοί εκεί.

Όμως δεν έχουμε ακόμα καταλήξει στην τελική σύνθεση της ομάδας καθώς πλέον θα θέλουμε κορίτσια που θα δουλέψουν με στρατιωτική πειθαρχία για ενάμιση χρόνο. Ισως κάποιες κοπέλες από την επαρχία ή άλλες λόγω προτεραιότητας στις σπουδές τους να μην μπορούν να ανταποκριθούν για αυτό και μιλάμε για το ότι ακόμα η ομάδα δεν είναι με την τελική της μορφή».

Περισσότερα άρθρα

12/08/2022
Η γιορτή της Παναγίας (15 Αυγούστου), όπως είναι γνωστό, είναι ημέρα υποχρεωτικής αργίας για…