Είσοδος δημοσιογράφων στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ για τον αγώνα Λεβαδειακός-Ολυμπιακός

World League Βόλεϊ Ανδρών

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Αποστολή ΠΣΑΤ (Ισπανία): Σταύρος Μαρκουλάκης

Θεμέλια Για το Μέλλον 

Στη Βαρκελώνη, όπου από την Παρασκευή 2 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 4 θα δώσει τους τρεις πρώτους αγώνες της για το World League του βόλεϊ , έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης η Εθνική Ανδρών, έπειτα από ένα μακρύ ταξίδι, το οποίο διήρκεσε από τις 10π.μ. μέχρι τις 6μ.μ., καθώς η πτήση δεν έγινε απευθείας από την Αθήνα, αλλά είχε ως «ενδιάμεση» στάση την Κωνσταντινούπολη.

Την αποστολή χαρακτηρίζουν οι πολλές απουσίες σημαντικών παικτών, καθώς δεν την έχουν ακολουθήσει οι Τζούριτς, Πρωτοψάλτης, Πανταλέων, Πετρέας, Φιλίποφ και Τζιουμάκας. Ως εκ τούτου, ο πήχης είναι δύσκολο να τεθεί μέχρι το Final 4 του 3ου ομίλου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μεξικό στις 17 και 18 Ιουνίου. Όπως αναφέρει ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Αρσενιάδης: «στόχος μας είναι να δούμε πώς θα τα πάει η ομάδα εφαρμόζοντας ένα νέο σχήμα δίχως τον βασικό μας διαγώνιο (Τζούριτς). Θα δοκιμάσουμε δύο αρκετά νέους παίκτες, τον Τσέλιο (20 χρονών) και τον Κασαμπαλή (22 χρονών) και θα μετρήσουμε ποια είναι η δυναμικότητα της ομάδας με τέτοιες απουσίες απέναντι σε αρκετά δυνατούς αντιπάλους, από τους οποίους ορισμένοι έχουν ήδη πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ομάδα χρειάζεται παιχνίδια και μακάρι να δίναμε και περισσότερα, προκειμένου να αποκτήσουμε περισσότερες εμπειρίες, ρυθμό και χημεία. Εξάλλου, αρκετοί είναι και οι παίκτες, οι οποίοι φέτος δεν πήραν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Πρέπει να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα συμπεράσματα γίνεται, καθώς αυτά θα είναι καθοριστικά για την επόμενη χρονιά».

Από εκεί και πέρα, φυσικά η Εθνική θα πρέπει να είναι αρκούντως ανταγωνιστική, προκειμένου αν μη τι άλλο να μην ρισκάρει τη θέση της στο World League της επόμενης χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία ομάδα κάθε Ηπείρου από τον 3ο όμιλο, θα κληθεί να αγωνιστεί σε αγώνες πλέι οφ με μια ομάδα, που δεν συμμετείχε στο τουρνουά, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση της στη διοργάνωση.

Αύριο το πρωί στις 11( ώρα Ελλάδος) η ελληνική ομάδα θα πραγματοποιήσει την πρώτη της προπόνηση σε ισπανικό έδαφος.

 

Περισσότερα άρθρα