Ζητήστε τη νέα ταυτότητα (2024) του ΠΣΑΤ

Ζητήστε τη νέα ταυτότητα (2024) του ΠΣΑΤ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ υπενθυμίζει ότι ήδη, από τις 10 Νοεμβρίου, έχει εκκινήσει η διαδικασία έκδοσης της νέας ταυτότητας μέλους του ΠΣΑΤ, για το ημερολογιακό έτος 2024.

Ήδη, μέσα σε μια εβδομάδα, έχει υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον, με δεκάδες αιτήματα ανανέωσης να καταφθάνουν στο e-mail του Συνδέσμου.

Πλέον τα μέλη μας, που διαμένουν ή επισκέπτονται την Αθήνα, μπορούν να παραλαμβάνουν αυτοπροσώπως τη νέα ταυτότητα, από τα γραφεία του Συνδέσμου (Ασκληπιού 3, Αθήνα, 2ος όροφος), μεταξύ των ωρών 11:00 – 14:00. Για τα μέλη που διαμένουν εκτός Αθηνών, οι ταυτότητες θα αποσταλούν ταχυδρομικώς, μετά από την καταβολή του αντίτιμου των 20 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό GR1801715500006550101236155, (Τράπεζα Πειραιώς) αναγράφοντας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το όνομα τους.

  • Η επιλογή καταβολής του αντίτιμου των 20 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό δίνεται και στα μέλη που διαμένουν στην Αθήνα, τα οποία θα παραλαμβάνουν την ταυτότητα από τα γραφεία του ΠΣΑΤ, τις ώρες που αναφέρουμε.

Η ταυτότητα, σχεδιασμένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, είναι αναγνωριστική της ιδιότητας του μέλους του ΠΣΑΤ και παρέχει στον κάτοχό της την προστασία και τα προνόμια που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή. Οι πολιτικές, αστυνομικές και αθλητικές αρχές οφείλουν να διευκολύνουν την απρόσκοπτη δημοσιογραφική εργασία στον κάτοχο της ταυτότητας μέλους του ΠΣΑΤ.

Υπενθυμίζεται πως η ταυτότητα του ΠΣΑΤ είναι η μόνη που παρέχει το δικαίωμα για ελεύθερη είσοδο στους αθλητικούς χώρους των δημοσιογράφων.

Στο Νόμο 2725/99 άρθρα 54 και 134 αναφέρεται ότι: «δικαίωμα ελευθέρας εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους κατά τη διεξαγωγή των αγώνων έχουν οι αθλητικοί συντάκτες-μέλη του ΠΣΑΤ, οι οποίοι εισέρχονται με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας που εκδίδει ο ΠΣΑΤ».

Η Ταυτότητα Μέλους του ΠΣΑΤ μεταξύ άλλων:

  • Κατοχυρώνει την απρόσκοπτη και ελεύθερη είσοδο στους αθλητικούς χώρους, βάσει του ν.2725/99. Το δικαίωμα αυτό το δίνει ο νόμος ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΣΑΤ.
  • Παρέχει το δικαίωμα έκδοσης της διεθνούς Ταυτότητας της AIPS (Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητικών Δημοσιογράφων),
  • Παρέχει το δικαίωμα έκδοσης ειδικών διαπιστεύσεων, σε σημαντικά αθλητικά γεγονότα στην Ελλάδα (διεθνείς αγώνες, ντέρμπι πρωταθλήματος και κυπέλλου, κ.λ.π).
  • Παρέχει το δικαίωμα έκδοσης Διαπιστεύσεων, στα μεγάλου βεληνεκούς αθλητικά γεγονότα (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα, κ.λ.π.) που διεξάγονται στο εξωτερικό.
  • Παρέχει το δικαίωμα συμμετοχής και κατάθεσης υποψηφιότητας στη διαδικασία των Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ
  • Παρέχει το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα του Διεθνούς Σχολείου και τις υπόλοιπες δράσεις της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του Συνδέσμου (Δια Βίου Μάθηση, Σεμινάρια, κλπ.) με ειδικές τιμές
  • Δίνει προτεραιότητα για την εγγραφή των ανέργων συναδέλφων στην ειδική λίστα εύρεσης εργασίας του ΠΣΑΤ
  • Παρέχει το δικαίωμα συμμετοχής σε ανταποδοτικές προσφορές από μέρους του Συνδέσμου, για τον κάτοχο και τα μέλη της οικογένειας του.
  • Παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής, μέσω ΠΣΑΤ, στις αποστολές σε διεθνείς διοργανώσεις

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε (11:00 – 15:00) με τη Γραμματεία του ΠΣΑΤ (τηλ. 210 3631861, 210 3634719, e-mail: [email protected]).

 

Περισσότερα άρθρα