Έως την Τρίτη 20 Απριλίου η ψηφοφορία για τους κορυφαίους του 2020

ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΣΑΤ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Ξεχωριστές είναι κι εφέτος οι ειδικές βραβεύσεις του ΠΣΑΤ στην λαμπρή εκδήλωση ΤΩΝ 24ων ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου και ώρα 11.45, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης και στην πλειοψηφία τους έχουν κοινωνικό πρόσωπο.

Οι ειδικές βραβεύσεις μάλιστα εφέτος επεκτείνονται και πέραν του αθλητικού ρεπορτάζ. Αναλυτικά είναι οι εξής:

  1. Το Δ. Σ του ΠΣΑΤ ομοφώνως αποφάσισε να απονείμει το χρυσό σήμα του Συνδέσμου στο δημοσιογράφο Νίκο Γερακάρη, για τη λαμπρή καριέρα  που έκανε στο αθλητικό και στο πολιτικό ρεπορτάζ. Ο Νίκος  ξεκίνησε την πορεία του στον κόσμο των ΜΜΕ από την Αθλητική Ηχώ, όπου γρήγορα καθιερώθηκε. Σε νεαρή ηλικία   έγινε μέλος του ΠΣΑΤ και μάλιστα διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας  της διοίκησης του Συνδέσμου. Ταυτοχρόνως άνοιξε δρόμους  και στα υπόλοιπα ρεπορτάζ, τα οποία για ένα μεγάλο  διάστημα συνδίαζε με το αθλητικό. Παράλληλα διετέλεσε υπεύθυνος τυπου στον ΕΟΤ  και στην Εθνική Τράπεζα.

Ο  Νίκος διέπρεψε έχοντας  στο  ρεπορτάζ  των Υπουργείων Γεωργίας, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας και στο πολιτικό ρεπορτάζ. Η δημοσιογραφική του πληρότητα,  η συνέπεια του αλλά και οι αποκλειστικές του επιτυχίες (εφημερίδες Καθημερινή, Μεσημβρινή) σημάδεψαν τη μεγάλη καριέρα του .

  • Το ΔΣ αποφάσισε ομοφώνως να κάνει από εφέτος ένα ακόμα καινοτόμο βήμα στο θεσμό  αναδεικνύοντας και βραβεύοντας  και δημοσιογράφους εκτός του αθλητικού χώρου. Τιμώμενο πρόσωπο για το 2021 είναι η Ευλαμπία Ρέβη για την άρτια και κυρίως για την ανθρώπινη δημοσιογραφική κάλυψη του ρεπορτάζ των πυρκαγιών στη Βόρεια Εύβοια. Η Ευλαμπία δεν είναι αθλητική δημοσιογράφος, όμως για εμάς αυτό δεν καμιά σημασία. Γιατί δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις εικόνες που είδαμε LIVE.  Γιατί την ώρα που η φωτιά έκαιγε την περιοχή είδαμε μια κοπέλα με το μικρόφωνο του OPEN να λυγίζει ON AIR επειδή άκουγε από το στόμα ενός ηλικιωμένου κατοίκου ότι δεν επρόκειτο να εγκαταλείψει το σπίτι παρα τους κινδύνους που διέτρεχε.
  • Ο ΠΣΑΤ  τιμάει και δυο μέλη του, τον Κώστα  Ασημακόπουλο ( Ethnos.gr και OPEN) και το Βαγγέλη Μητρούσια (EΡTπου αν και αθλητικοί συντάκτες βρέθηκαν στο μέτωπο των πυρκαγιών της Βόρειας Εύβοιας  καλύπτοντας με επάρκεια και μέτρο ττα γεγονότα, αποδεικνύοντας τη δημοσιογραφική τους πληρότητα.  Είναι γνωστο εξ άλλου, παλαιόθεν,  ότι η αθλητική δημοσιογραφία οδηγεί σε όλα τα ρεπορτάζ.
  • Το ΔΣ  απονέμει τιμητική διάκριση στο μέλος  του Συνδέσμου Τάκη Πουρναράκη για τη μεγάλη συμβολή του,  στην …επιστροφή  του ιστορικού ράλλυ Ακρόπολις και στην επιτυχημένη διεξαγωγή του. 
  • Το ΔΣ απονέμει  τιμητική διάκριση στο δημοσιογράφο  και παλαιό αθλητή των μεγάλων αποστάσεων Τάσο Κοντογιαννίδη  για το μεγάλο κοινωνικό του έργο. Ο Τάσος έχει καθιερώσει ετήσια χρηματικά έπαθλα στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Σταυρούπολης Ξάνθης, από το οποίο έχει ο ίδιος αποφοιτήσει, ενώ είναι πάντα πρόθυμος και  στηρίζει και δημοσιογράφους  με δωροεπιταγές τις ημέρες των εορτών.  

Περισσότερα άρθρα