Τρίτη , 21 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Ειδήσεις / ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΕΞΕΔΡΑ”

ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΕΞΕΔΡΑ”

Σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ σχετικά με τις δραματικές εξελίξεις στην εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ» από την ΕΣΗΕΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η τελευταία πράξη του κακόγουστου σόου, που έχει στήσει από τον περασμένο Ιούνιο ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, έφτασε χθες στο αναμενόμενο τέλος της. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΕΞΕΔΡΑ» ανέστειλε χθες την έκδοσή της για οικονομικούς λόγους, χωρίς ο εκδότης να δεσμευτεί για την εξόφληση των οφειλών προς τους 70 εργαζομένους του εντύπου. Επιπλέον, κρατά όμηρους τους εργαζόμενους μιας και ποτέ δεν ανακοίνωσε την πρόσληψή τους στον ΟΑΕΔ και έτσι φυσικά ποτέ δεν θα ανακοινώσει και την απόλυση τους!!

Ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης έχει καταπατήσει κάθε έννοια νομιμότητας καθώς κατάφερε να εκδίδει μια εφημερίδα για εννέα μήνες, να εισπράττει τα έσοδα της και να μην αποδίδει τίποτα στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για τους εργαζόμενους έκανε τη «χάρη» να πληρώνει πετσοκομμένες κατά το δοκούν τις αμοιβές τους μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, ενώ έκτοτε θεώρησε ως υποχρέωσή τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

Η περίπτωση του εκδότη θα ήταν μοναδική στα χρονικά, αν ο ίδιος δεν είχε επαναλάβει τη συγκεκριμένη πρακτική και στο παρελθόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ( SPORTIME , TEMPO κ.λπ.). Είναι αξιοσημείωτο ότι για αυτή του τη συμπεριφορά δεν έχει καμία επίπτωση, ενώ ο ίδιος φημολογείται ότι σκέφτεται να συνεχίσει τα «εκδοτικά» και «εργοδοτικά» του σχέδια με την έκδοση νέας εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας!!!

Είναι ολοφάνερες οι τεράστιες ευθύνες των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, οι οποίες επιτρέπουν σε ανεύθυνους, ασύδοτους και συστηματικούς κακοπληρωτές, όπως ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, να ασχολούνται με τα ΜΜΕ.

Απαιτούμε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να ασκήσουν το έργο τους, ενώ είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέψουμε την έκδοση νέου «πειρατικού» εβδομαδιαίου φύλλου»/

NΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

 «Εξάλλου νόμιμες έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον ρ.φ. «SENTRA» στην εφημερίδα «GOAL NEWS» και στην ιστοσελίδα «SENTRAGOAL.GR»

Στη σχετική ανακοίνωση των συνεργαζομένων Ενώσεων αναφέρονται τα εξής:

Νόμιμες έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με Απόφασή του που δημοσιεύθηκε χθες (596/2012) τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Ενώσεών μας στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA» , στην εφημερίδα «GOAL NEWS» και στην ιστοσελίδα «SENTRAGOAL.GR», ιδιοκτησίας του ομίλου Μπόμπολα, καθόσον εξέλειπαν οι διαδικαστικές προϋποθέσεις για την νόμιμη άσκηση της δικαστικής προσβολής των απεργιών εκ μέρους της εργοδοσίας.

Οι κινητοποιήσεις που εξελίχθηκαν από το απόγευμα της Παρασκευής 16/3/2012 μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 20/3/2012, ολοκληρώθηκαν νόμιμα με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές, με αίτημα την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών, οι οποίοι απολύθηκαν μετά την άρνησή τους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με όρους κατώτερους των ΣΣΕ μας.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η επιστροφή των απολυμένων συναδέλφων μας στην εργασία τους είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ και ότι η εργοδοσία θα πρέπει να μάθει επιτέλους να μην υποτιμά τους δίκαιους και απόλυτα δικαιολογημένους αγώνες μας στηριζόμενη στο όνομα της και στις πλάτες που της κάνει η πολιτική εξουσία.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων.
  • Να σταματήσει αμέσως η τακτική των εκκαθαρίσεων».

About

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …