Τρίτη , 21 Σεπτεμβρίου 2021
Home / Ειδήσεις / ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.

  Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας Διατροφής και Άθλησης, αρμόδιο για τα θέματα του Αθλητισμού , Χρήστο Αηδόνη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, είχε σήμερα, αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ, την οποία αποτελούσαν ο Πρόεδρος Παύλος Γερακάρης, ο Α΄αντιπρόεδος Κώστας Μυλωνάς, ο Β΄  αντιπρόεδρος Αντώνης Αντωνόπουλος, ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Ευσταθίου, ο ταμίας Τάσος Αντωνίνης, ο ειδικός γραμματέας Γιάννης Μαμουζέλος και ο αναπληρωτής ταμίας Νίκος Τσώνης.

Ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού άκουσε προσεκτικά τις θέσεις του ΠΣΑΤ για τη βία στους αθλητικούς χώρους, τον ρόλο των δημοσιογράφων, τις συνθήκες εργασίας στα εθνικά στάδια και γυμναστήρια, εξέφρασε τη βούληση της Πολιτείας να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, με δεδομένο και το ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Ο κ. Αηδόνης, είπε πως θα συναντηθεί επισήμως με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών των ομάδων και δεσμεύτηκε να προωθήσει με ταχύτερους ρυθμούς την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης στα γήπεδα, που έχουν επιλεγεί αλλά δεν προχώρησε η ολοκλήρωση τους.

Επίσης ο κ. Υφυπουργός τόνισε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι να συνδεθεί άμεσα ο Αθλητισμός με την υγεία και τη διατροφή, μέσω προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, η δημιουργία θεματικών ενοτήτων άθλησης σε όλους τους αθλητικούς χώρους, αλλά και η προώθηση προγραμμάτων αθλητικού τουρισμού σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Ακόμη αναφέρθηκε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της Πολιτείας για την ανάδειξη του.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Πάνος Μπιτσαξής, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί μέχρι στιγμής, όπως τη ρήτρα βίας, αλλά και την επιβράβευση των ομάδων εκείνων που αποδεδειγμένα καταβάλουν προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας στον αθλητισμό . Τέλος η αθλητική ηγεσία ζήτησε από τον ΠΣΑΤ να οργανώσει μια συνάντηση με τους διευθυντές και προϊσταμένους των αθλητικών τμημάτων όλων των ΜΜΕ, καθώς επίσης και με τους διαπιστευμένους συντάκτες στη ΓΓΑ, προκειμένου να συζητηθεί ο ρόλος των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ στο μεγάλο ζήτημα της βίας.

Φωτογραφίες από την συνάντηση, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα : intime (δελτία τύπου)

About admin

Check Also

Αρχίζουν τα ματς…Ο ΠΣΑΤ εύχεται Καλό Πρωτάθλημα

Ενόψει της σέντρας της Super League Interwetten, στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου …